Friday, February 1, 2008

Jesus Christ Vs People's idiocy

Πάνε τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, πάει και ο γενάρης και μπήκαμε στον φλεβάρη.Θα μας πεις καλά ρε μεγάλε πού κολάνε τα χριστούγενα και η πρωτοχρονιά με το ποστ αυτό.Απλά κάντε λίγο υπομονή και δείτε που θέλω να το πάω και που θέλω να καταλήξω και προπάντων τι θέλω να σας δείξω να πάθετε ένα μικρό σοκ όπως και εγώ.
Λοιπόν συνεχίζω , πέρασαν οι γιορτές και έρχονται άλλες, καλά μπορεί να αργούν πολύ ακόμη αλλά το Πάσχα είναι πιο κοντά .Σιγά σιγά θα αρχίσουν οι διαφημήσεις με τα αυγά και τις λαμπάδες και όλο το νταβαντούρι που γίνεται πλέον για κάθε γιορτή. Μπορεί όλο αυτό να μας φαίνεται κουραστικό και βλακώδες και να μας κάνει μερικές φορές να αγανακτούμε με το νόημα που έχουν πλέον ολες αυτές οι γιορτές που σημαίνουν κάτι, άσχετα αν έχουμε ξεχάσει το τι είναι αυτό το κάτι, αλλά δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδα βλακείας και ακραίων εκφράσεων όπως σε άλλες χώρες. Μπορέι να έχουμε χίλια δυο στραβά , αλλά νομίζω ότι ακόμη και ο πιο απλός έλληνας ξέρει τι του γίνεται και δε θα αργήσει να ξεσπάσει.
Βέβαια ίσως με αυτά που γράφω να έχετε χάσει λίγο τι μπάλα και να προσπαθείτε να καταλάβεται που το πάω. Για να μη μακρυγορώ , έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω βίντεο και με άφησε με το στόμα ανοιχτό για το πόσο κακό μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα αθώο παιδί με το να το φανατίζει και να του μαθαίνει τη λαθος πλευρά της θρεισκείας οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, γιατί το δικαίωμα του καθένα στο τι θεωρεί καλύτερο να πιστέψει είναι αναφαίρετο και δε μας πέφτει δικαίωμα, αλλά όταν βλέπεις κάτι το οποίο δε το αντέχεις το λές. Δείτε με προσοχή το παρακάτω και πείτε μου ρε παιδιά, εντάξη μπορεί να γινόμαστε λίγο υπερβολικοί σε θέματα πίστης, αλλά αυτό δεν παραπάει?






Υ.Γ. Νομίζω ότι η βλακεία παραπάει , εντάξη και εμείς πιστεύουμε και μάλιστα πολύ, αλλά όλα έχουν και κάποια όρια.

3 comments:

Nick said...

Η μεγαλύτερη βλακεία είναι όλες οι οργανωμένες θρησκείες και κυρίως αυτές που βασίζονται στην Ιουδαϊκή μυθολογία. Δηλαδή Χριστιανισμός και Ισλαμισμός.

Πατάνε πάνω στον ενστικτώδη φόβο του ανθρώπου για το θάνατο και μπορούν να κινητοποιούν ότι πιο ακραίο και σκοτεινό κρύβει μέσα του.

Μη ξεχνάς ότι και οι δύο θρησκείες είναι υπεύθυνες για τρομακτικά αίσχη εναντίον της ζωής, γενικά.

Ήταν καφρίλα, αλλά όχι περισσότερο από την καφρίλα που είναι η πλύση εγκξεφάλου των "Θρησκευτικών" για παράδειγμα...

Anyway...

Captain_nemo said...

Κοίτα να δεις. Σύμφωνα με τη γνώμη μου δε φταίει η θρησκεία αυτή καθε αυτή, αλλά αυτοί που την παρερμηνεύουν και τη χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα και για να επιβληθούν. Μη ξεχνάμε ότι ο χριστιανισμός στηρίζεται αποκλειστικά στην αγάπη και στη συγχώρεση και όχι στην επιβολή δύναμης και μίσους. Όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου όλα όσα τελιώνουν σε -ισμός (Χριστιανισμός, ανθρωπισμός κτλ) είναι όλα καλά στη θεωρία, το πρόβλημα είναι η πράξη και η εκτέλεση τους. Τι φταίει τώρα ο χριστός ο οποίος θυσιάστηκε για να μας σσώσει,αν ο Bush ακούει φωνές στο κεφάλι του και ξεπάστρεψε όλο το Ιράκ και Το Αφγανιστάν? Η βλακεία και οι βλέψεις μας ώς άνθρωποι είναι αυτά που τα κάνουν σκατά και όχι το νόημα της εκάστοτε θρησκείας.

Nick said...

Χμμ... Ο Χριστιανισμός, ως θρησκεία, κηρύττει τη χρήση της αγάπης ως μέσο για την εξαγορά της μεταθανάτιας ζωής. Δεν το βρίσκω αυτό ιδιαίτερα αλτρουιστικό.

Ο Χριστός, σαν ιστορική προσωπικότητα, ήταν ένας ακόμη από τους εκατοντάδες φιλοσόφους που κήρυξαν ανώτερες ηθικές αξίες. Η προσφορά του ήταν σημαντική στην περιοχή που έδρασε. Δεν είπε κάτι το νέο, ούτε καν το πρωτότυπο. Μάλιστα όλα αυτά περί υιού του Θεού έδειχναν και μια τάση μεγαλομανίας, σε αντίθεση για παράδειγμα με φιλοσόφους που κήρυτταν τις ίδιες αξίες χωρίς να αυτοαναγορεύονται ως Θεοί ή ημίθεοι...

Τώρα ο Χριστός ως η καρικατούρα του Χριστιανισμού και των παρακλαδιών του σίγουρα δεν μας έσωσε από τίποτα, μάλιστα μας προσέφερε ακόμη μια ανούσια θρησκεία, ένα ακόμη μέσο ελέγχου συνειδήσεων.