Tuesday, February 5, 2008

Τέτοιοι είμαστε , τέτοια μας αξίζουν????



Γύρω μας όλα τρέχουν με τρομερή ταχύτητα, νέα , ειδήσεις και πάει λέγοντας. Η πλάκα είναι ότι τίποτα δε το συγκρατάμε παραπάνω από λίγες μέρος το πολύ. Πρίν από λίγες ημέρες μας τα είχαν όλοι πρήξει για το Ζαχόπουλο, την αυτοκτονία, το DVD που " δεν έχει δει κανένας", αλλά όλοι γνωρίζουν τι πραγματικά είχε , μέχρι και την πραγματική λεπτομέρια, τα 5.5 εκαττομύρια € που αλλάζουν τσέπες και "κανένας" δεν έχει βρει από που προέρχονται.Εχθές από ότι πήρε το μάτι μου στη ζούγκλα, πάγαν να βγάλουν τον αυτόχειρα και ήρωα , γιατί δεν τον έννοιαζαν λέει τόσο το χρήμα που θα έτρωγε μιας και στο λογαριαμότου βρήκαν 6€ αλλά είχε και αυτός σαν άνθρωπος μερικές αδυναμίες (βλέπε γυναίκες). Τι λες ρε μεγάλε , και ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα????
Έλεος ρε , έχει καταντήσει μια τεράστια μαλακία το όλο θέμα με τα Μ.Μ.Ε. που τα γνωρίζουν όλα, μας λένε απ' έξω απ' έξω τι τρέχει,οτι δηλ. υπάρχουν υποψίες και κολοκύθια τούμπανα, αλλά κολώνουν να πουν την αλήθεια, βοηθώντας στην αποσιώπησεί της και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από αυτήν.Που είναι τα αποτελέσματα γι ατις φωτιές ρε? Που είναι τα αποτελεσματα για τις υποκλοπές?Τι έγινε με την παγκόσμια πρωτοτυπία με την βίλα αναψυκτήριο και τους ινδούς να περιφέρονται, όχι ότι έχω με τους εν λόγω αφού και αυτοι ήρθαν και κάνουν ότι δουλέια βρουν για ένα κομμάτι ψωμί. Τόσα σκάνδαλα περιμένουν μια απάντηση και μια δικαιοσύνη που όλως περιέργος κάνει ότι κάνει σαν αγκαρία και με τραγικά αργούς ρυθμούς καί όλοι μας ξεχνάμε και βλέπουμε ότι καινούριο προκείπτει μιας κα δε μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς με τον κατεγισμό κα το πρίξιμο που τρόμε από τα "αντικειμενικά" Μ.Μ.Ε.
Το θέμα όμως είναι πως σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει να ξυπνά και να αγανακτεί, γιατί σου λέει ο άλλος ως που θα πάει αυτή η κατάσταση ρε γαμώτοκαι λέει: 'Εντάξη δε κάνω πως δε με νοιάζει αλλά μάλλον με περνάνε και για πολύ θύμα' ... Αλλά φταιμε και εμείς που απλά κοιτάμε και τρώμε ότι μας σερβίρουν καταπίνοντάς το αμάσητο, και απλά το συζητάμε θάβοντας την όλη κατάσταση στα μουλωχτά και στα μικρά μας πηγαδάκια κουτσομπολέυοντας και γκρινιάζοντας χωρίς να κάνουμε τίποτα για να αλλάξει αυτό το χάλη. Δε ξέρω πως μου βγήκε όλο αυτό το μένος και ο θυμός που με διακατέχει τώρα που γράφω αυτή την ανάρτηση, αλλά βαρέθηκα να με δουλεύουν όλοι στην τηλεόραση και να παίζουν με την νοημοσύνη μου. Θα μου πείς τι κάθεσαι και τα κοιτάς ρε, κλείσε την τηλεόραση και κάνε οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι όμως αυτή η λύση. Μέσα μου θελω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα αρχίσουμε να ξυπνάμε από το λήθαργο που βρησκόμαστε και βλέπουμε τα πιο ηλίθια όνειρα τα οποία δε είναι και δικά μας στο κάτω κάτω. Αλλά για να καταφέρουμε μια μέρα να κάνουμε καλύτερο αυτό τον κόσμο, θα πρέπει πρώτα να αρχίσουμε από μέσα μας , και αφού κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο τότε σαν ένα σύνολο από ευαισθητοποιημένους και πιο υπέυθυνους πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για το καλό αυτόυ του τόπου και όχι μόνο , τότε μόνο θα μπορέσουμε να δράσουμε και να κάνουμε το μέλλον μας καλύτερο. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να αρχίσουν να πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά και να αρχίζουμε να αντικρίζουμε την ωμή αλήθεια και να δείτε που δε θα αργήσει να φθάσει αυτή η ώρα (τουλ. έτσι ελπίζω) και να αφυπνιζόμαστε σιγά σιγά..


No comments: