Wednesday, February 6, 2008

Τι κι αν μεγάλωσες? Ακόμη μπορείς να παίξεις με τουβλάκια....

Πόσοι από εμάς όταν είμασταν μικροί δεν είχαμε παίξει με τα lego , κατασκευάζοντας κάστρα σπιτάκια, οχήματα ή ότι άλλο τρελό μας κατέβαινε στο κεφάλι??? Θα μου πείτε που στο καλό σου κατέβηκε αυτό με τα τουβλάκια τώρα? Δε θα έχετε και άδικο, αλλά σήμερα χαζεύοντας στο youtube ανακάλυψα ότι τελικά δε χρειάζεται να είσαι παιδί για να ασχολείσαι με το όλο θέμα , αλλά κυρίως ενήληκας για να μπορέσεις να αναπτύξεις τις δυνατότητες που μπορεί να σου παρέχει το παιχνίδι αυτό. Αν δε με πιστεύετε ρίξτε μια ματιά του τι μπορείς να δημιουργήσεις με απλά κομματάκια και λίγη φαντασία. Νομίζω ότι τα λόγια περιττεύουν , ας μιλήσουν οι εικόνες και τα βίντεο:






Υ.Γ. Κι όποιος λέει ότι είμαστε ακόμη παιδιά και ότι δε θα μεγαλώσουμε ποτέ , έχει απόλυτο δίκιο lol \0/

4 comments:

Anonymous said...

Αυτά τα λέγκο λοιπόν, αποτέλεσαν το 3ο εργαστήριο ρομποτικής που είχα αυτό το εξάμηνο!!! Ναι, ναι, το έκανα στο εργαστήριο, και μετά εξετάστηκα και πάνω σε αυτό!! Ό,τι θέλεις ρώτα με!!! Να ξέρεις ότι είναι για ΠΟΛΥ ενήλικες όμως, αφού κοστίζει 300 ευρώ, δηλαδή περίπου ένα μηνιάτικο!! Ό,τι απορίες έχεις, μη διαστάσεις να ρωτήσεις!!! ΧΑ!

Captain_nemo said...

έλα ρε...
Αλήθεια μπορώ να τα βρώ εδώ στην ελλάδα? Γιατί δε τα έχει παρει πουθενά το μάτι μου.
Ακόμη , χρειάζεται να ξερω από αλγόρυθμους, γιατί αν δεν κάνω λάθος οι τυπάδες που έφτιαξαν τα εν λόγω κάτι έκαναν στο pc.. Και τέλος για να τα φτιάξεις πρέπει να πάρεις πολλά κουτιά με αυτά λογικά ε?????
Άν δεν είναι πάρα πολύ δύσκολομ θα έχει πλάκα να ασχοληθεί κανείς .

Anonymous said...

1) Φαντάζομαι ότι μπορείς να παραγγείλεις όλο το πακέτο. Περιέχει κινητήρες, λαμπτήρες, αισθητήρες διάφορων ειδών, και έρχεται μαζί με ένα πρόγραμμα το οποίο και εγκαθιστάς στον υπολογιστή.
2)Όχι, δεν χρειάζεσαι γνώση αλγορίθμων, το manual είναι ότι χρειάζεσαι.. Το χρησιμοποιούν ακόμα και παιδιά 3ών χρονών, τόσο εύχρηστο είναι. Αλλά με τρομερές δυνατότητες.
Αυτά!!

Anonymous said...

Αχ τώρα το είδα αυτό το ποστ. Καλά πού βρίσκεις χρόνο μέσα στην εξεταστική και κάνεις και ποστ ρε συ? μπράβο!

Λοιπόν, θα σου πω κι εγώ τι ξέρω για τα Lego. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της εταιρίας που έχει την Google (3 άτομα δλδ) πάνω στο τραπέζι έχουν τουβλάκια Lego. Τους βοηθάει να σκέφτονται και να κατεβάζουν καινούριες ιδέες για αναβάθμιση του Google λένε, όταν φτιάχνουν κάτι με τα Lego. Και είναι όλοι τους μεγάλοι!!

Κατά βάση, η δομή του Google είναι σαν τα Lego. Στηρίζεται σε ένα σύστημα όπου πάνω στο αρχικό κατασκεύασμα προστίθενται τα καινούρια δεδομένα.

Άψογο έτσι??