Thursday, August 14, 2008

Ναι, τα κατάφερα... Ειμαι νέος χρήστης linux


Tελικά μετά από 3 ημέρες προσπάθειας, εξαιτίας μιας μικρής παράβλεψης , τα κατάφερα και εγκατέστησα το ubuntu..
Μπορώ να πω πως είναι ότι πιο τέλειο έχω δει μέχρι τώρα. Προς το παρόν κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να μπορέσω να το απολαύσω στο έπακρο τα οφέλη που μπορεί να μου προσφέρει αυτό το νέο λειτουργικό, και πιστέψτε με μπορεί να δώσει πολλά.. Βέβαια χρειάζεται μια εξοικείωση η οποία θα μου πάρει αρκετό χρόνο, υπολογίζω περίπου 4-5 μέρες μέχρι να το συνηθίσω, επειδή σε μερικά σημεία μοιάζει αρκετά με τα windows .. Τώρα ανακάλυψα πως μπορώ να κάνω το laptop να εξομοιώσει το περιβάλλον εργασίας των Mac-Os και πιστέψτε με είναι όλα τα λεφτά...
Αν με βλέπατε , θα βλέπατε ένα παιδάκι που ανυπομονεί να ανοίξει τα δώρα του και να δει τι έχουν μέσα.. Τόσο ενθουσιασμένος είμαι , και πιστέψτε 'με τα κουτιά αυτά περιέχουν τρομερά δώρα..
Πάντως όσοι θέλετε να ασχοληθείτε κατεβάστε τη διανομή του ubuntu από εδώ και "κάψτε" την σε ένα cd.. Έπειτα κατεβάστε από εδώ ένα χρήσιμο οδηγό εγκατάσταση , τον οποίο έγραψε ο Darth Sion απο το pcw και αφού τον διαβάσετε ακολουθήστε τα βήματα πολύ προσεκτικά. Μόνο να τονίσω πως κατά την εγκατάσταση να μην ξεχάσετε να ορίσετε χώρο στο σκληρό για SWAP (εικονική μνήμη). Αυτό θα σας γλιτώσει από περιττό κόπο και θα σας εξασφαλίσει μια πετυχημένη εγκατάσταση..
Αξίζει να ασχοληθείτε, εκτός από ένα εξελιγμένο σύστημα με δυνατές αποδόσεις και τέλεια γραφικά είναι και αρκετά κατανοητό στη χρήση ,(με λίγη προσπάθεια και χρόνο βέβαια). Και το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος , το λειτουργικό αυτό είναι δωρεάν καθώς και οι εφαρμογές που αναπτύσονται.. Λοιπόν , μήπως να το ξανασκεφτείτε???

4 comments:

Anonymous said...

ok. I found an information here that i want to look for.

Χριστίνα Σφέτσιου said...

to pes kai to kanes telika!!eyge!!

Captain_nemo said...

Ναι ναι, αν και κλασικά έχω κάνει μερικές βλακείες μέχρι τώρα , αλλά τα επανέφερα στο φυσιολογικό....

Anonymous said...

Δεν πειράζει οι βλακείες στο Linux διορθώνονται..