Monday, July 23, 2012

Δύο ταινίες που θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε!!!

Από καιρό σε καιρό διαβάζω στον Seventh  για τις ταινίες που προτείνει και μπορώ να πω πως έχω βρεί πολλές από αυτές ενδιαφέρουσες και μερικές έως πολλές τρομερά γαμάτες. Σε αυτό το κλίμα πρόσφατα έιδα 2 ταινίες οι οποίες με έκαναν να σκεφτώ, και η μία από τις 2 με έκανε να νοίωσω ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από οποιαδήποτε άλλη ταινία έχω δει και ότι μπορεί δυστυχώς ή ευτυχώς να γίνει πραγματικότητα και αυτό με τρομάζει .

1) The man who came from earth

Γενικά δεν είμαι των ταινιών δωματίου. Τι εννοώ με αυτό; Θας σας πω, δεν μου αρέσουν οι ταινίες που κλείνονται όλοι σε ένα δωμάτιιο και μιλάνε και μιλάνε και ολη η ταινία εκτηλήσεται μέσα σε ένα χώρο μόνο με διαλόγους, αλλά αυτή η ταινία τα άλλαξε όλα αυτά για μένα.
Μια παρέα επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων πάνε να χαιρετίσουν έναν συνάδελφό τους που παίρνει μετάθεση μετά από 10 χρόνια και αρχίζουν να μιλάνε για φιλοσοφικά, επιστημονικά αλά και θρησκευτικά θέματα όσπου σκάει η πρώτη βόμβα ότι ο κεντρικός χαρακτήραςέιναι πολύ πολύ ποιο μεγάλος από ότι φαίνεται, αν και κάποια σημέια έιναι προβλέψημα αυτό δεν σε χαλάει καθόλου , αλλά σου δίνει παραπάνω ευχαρίστηση μιας και σε βάζει μέσα στο κλίμα και σε κάνει ένα με τους ηθοποιούς, έχει σασπένς και πάντα λες μήπως είναι; μήπως είναι ; και τελικά ναι είναι αλλά αυτό σε κάνει να λες ρε φίλε καιόμως γίνεται.
Θα μου πείτε τωρα τι μας λεει τώρα , αλλά εμπιστευτείτε με, δείτε την και θα με θυμηθείτε..
Το μόνο σημείο που  με χάασε ήταν ένα μικρό γυρισματάκι στην ταινία αλλά  δεν πειράζει και αυτό έδινε ένα μικρό συν στην ταινία.
Δεν καταλάβατε τίποτα για την ταινία και αυτό είναι που θέλω να πετύχω για να μπορέσω να μην σας χαλάω ούτε ένα δευτεροόλεπτο.
υ.γ Δεν έχει καμιά σχέση με εξωγηινους, αν σας παραπλανεί και ο τίτλος και η αφίσα.

2) God Bless America
Mια ταινία η οποία θυμίζει έντονα το Leon  αλλά στο πιο χύμα χωρίς λογική , χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο. Ένας κοινός αμερικάνος μαθαίνει ότι δεν έχει και πολύ χρόνο στην διάθεσή του και αποφασίζει να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα στην κοινωνία όπου ζει (δες και σκέψου Αμερικανική Πραγματικότητα) και στην πορεί α βρίσκει και μια βοηθό διάδοχο της Πόρτμαν ίσως..
Μαύρη σάτηρα και αρκετά σαρκαστική ταινία, στην οποία ο ήρωας κάνει αυτό που θέλουμε να κάνουμε όλοι μας και αυτό έίναι το σημείο κλεδί μιας και μιλάει στον καθένα ο οποίος έχει έστω και λίγο λογική και έχει αηδιάσει από το τι γίνεται γύρω μας, αλλά συνάμα αυτό είναι και το τρομακτικό σημέιο της ταινίας μιας και αυτή η ταινία μπορεί πολύ εύκολα αν το σκεφτείς να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή. Δείτε την!!!!



4 comments:

Anton said...

Δεν έχει καμιά σχέση με εξωγηινους, αν σας παραπλανεί και ο τίτλος και η αφίσα.
τότε αποκλείεται να το δει ο Nick :@

Captain_nemo said...

βρε θα το δει:P

Παναής said...

Έγώ πάντως,θα τον πω να το δεί !

Captain_nemo said...

Δειτε τες και θα με θυμηθείτε :P