Thursday, June 16, 2011

Νεκρό ήθελαν τον Καραμανλή σύμφωνα με Ρωσικές Πηγές


Πριν από καιρό σε συζητήσεις με φίλους που γνωριζαν κάποια πράγματα έπεσε στο τραπέζι το ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού από τις "συμμαχικές" δυνάμεις για την υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας με την Ρωσία. Υστερα από τις εκλογές χάθηκε κάπου στην ραφήνα και όλοι τον ξέχασαν. Μπορεί να ήταν ότι ήταν αλλά ότα πήγε να κάνει ένα σωστό βήμα τότε έσβησε.
Διάβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Αρθρο 1:
  • Σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας»

Για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, κάνει λόγο έγγραφο της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), επικαλούμενο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η νέα αυτή πληροφορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να ταράξει ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό.

Το έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει το περιοδικό «Επίκαιρα», αναφέρεται σε «σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού με την κωδική ονομασία "Πυθία 1’"», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Από το άκρως απόρρητο έγγραφο, με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), προκύπτει ότι ο Κ. Καραμανλής, ο υπουργός Π. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης, είχαν ενημερωθεί ότι μία «ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα ατόμων της FSB, της Ρωσικής δηλαδή Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/greece/393027

Αρθρο 2:

Εν μέσω πολιτικών εξελίξεων, αποκαλύφθηκε ένα σενάριο που αναμένεται να προκαλέσει πολλά ερωτήματα και αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Το σενάριο δολοφονίας αποκαλύπτουν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», τα οποία επικαλούνται ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που αναφέρεται σε έγγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), σύμφωνα με το οποίο ο Καραμανλής ήταν στόχος κύκλων που ήθελαν να «αναβάλουν ή να ματαιώσουν την ενεργειακή πολιτική του», η οποία προσανατολιζόταν προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα δημοσιεύει το περιοδικό, επικαλούμενο το έγγραφο της FSB:

• Ομάδα εργασίας της ρωσικής υπηρεσίας ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επιχειρήσεις αντιπαρακολούθησης.
• Μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008, η ομάδα αυτή ενεπλάκη με άτομα τα οποία παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό. Τα άτομα διέφυγαν, αλλά στο όχημα που εγκατέλειψαν βρέθηκαν χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούσε ο Καραμανλής, πληροφορίες για τους άνδρες ασφαλείας του, όπλα, κιάλια νυχτερινής οράσεως και εκρηκτικά!
• Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, όπως υποστήριζαν οι Ρώσοι, περιελάμβανε τέσσερα σημεία:
1. Πολιτική αποσταθεροποίηση, η οποία υποτίθεται επιτεύχθηκε με το Βατοπέδι
2. Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση, που υλοποιήθηκε με την υποβάθμιση της οικονομίας
3. Κοινωνική αποσταθεροποίηση με κοινωνικές αναταραχές και τρομοκρατικές ενέργειες
4. Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

Παρ' όλα αυτά, το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ επισημαίνει ότι η εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.
Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=331404&cid=6

6 comments:

Nick said...

Έλεος.

Captain_nemo said...

με ποια έννοια έλεος?

Nick said...

http://kaltsovrako.wordpress.com/2011/06/16/0516062011/

Τι θεωρίες συνωμοσίας είναι αυτές; Λες και ήταν ο μεγάλος ηγέτης ο Καραμανλής, η φυσιογνωμία που θα επηρέαζε την οποιαδήποτε εξέλιξη...

Captain_nemo said...

ποτέ δεν είπα στα τόσα χρόνια που γράφω αυτό το πράγμα, όμως όσο άχρηστος και να ήταν η Συμφωνία Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ήταν μια πολύ συμφέρουσα συμφωνία για την ελλάδα και θ αάλλαζε πολλά σχετικά με την ανάπτυξη και την στάση της στις αγορές.Ότι και να λέμε πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν δεν την έκοβαν τώρα ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και όσον αφορά το θέμα ενέργεια και ποροι παίζονται πολλά κάτω από το πολιτικό τραπέζι και στο παρασκήνιο.
Μεγάλα παιδιά είμαστε και μπορούμε να το σκεφτούμε, και νεκρό να μην τον ήθελαν από την στιγμή που δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε οικονομικά θα είμαστε μια ζωή από κάτω και υπόχρεοι σε όλους όσους θέλουν το καλό μας...

Nick said...

Υπάρχουν πολλοί πιο εύκολοι τρόποι να πιέσεις πολιτικά μια μικρή και αδύναμη χώρα σαν την Ελλάδα από το να δολοφονήσεις έναν εξίσου μικρό και αδύναμο πρωθυπουργό.

Οι δολοφονίες έχουν σκοπό μόνο όταν στοχεύουν στην ανατροπή καθεστώτων και τη δημιουργία εσωτερικής αναταραχής.

Αν οι "σύμμαχοι" είχαν θιχτεί θα οργάνωναν κανένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Το να δολοφονήσεις τον πρωθυπουργό πως θα αναιρούσε μια υπογραφή;

Τέλος υποτίθεται ότι η Βουλγαρία έκανε πίσω στην κατασκευή του αγωγού και δε θυμάμαι να δολοφόνησαν κανέναν εκεί.

Παρεμπιπτόντως θυμάμαι ότι κάθε ταξιδάκι στη Ρωσία συνοδευόταν και με προμήθειες άχρηστου και ασύμβατου στρατιωτικού υλικού...

Captain_nemo said...

δεν νομίζω ότι στον συγκεκριμένο πρωθυπουργό χρειαζόταν να τον ξεπαστρέψουν. Και ο φόβος αρκεί. Δεν είναι πάντα το εμφανές αποτέλεσμα μιας πράξης που αλλάζει την κίνηση των αποφάσεων αλλά το πως το στήνεις. να σου πώ την αλήθεια θα προτιμούσα να αγοράζουμε εξοπλισμό από την ρωσία απρά από την Γερμανία και την Αμερική . Bέβαια το ιδανικό είναι να έχουμε ειρήνη και να μην παίρνουμε όπλα, αλλά αφού για τα επόμενα 2000 χτόνια αυτό δεν αλλάζει όπως δεν αλλάζει και η φύση μας τότε πρέπει να διαλέγουμε τους σωστούς συμμάχους. τουλ η χρηματοδότηση αυτών που εδώ και 200 χρόνια μας έχουν από κάτω δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο.
Τοσα χρόνια να μας πηδάνε 2-3 κράτη είναι βαρετό, ας αλλάξουμε παρτενερ τουλάχιστον,