Friday, October 29, 2010

Πως να αυξήσετε την ποιότητα των βίντεό σας

Λοιπόν μόλις ανακάλυψα ένα τρόπο για να αυξήσουμε την ποιότητα των βίντεο που βλέπουμε στο YOUTUBE.
Αοκλουθούμε το παρακάτω απλό βήμα, στο τέλος του url (της διεύθυνσης του βίντεό ) προσθέτουμε το εξής: &fmt=35
π.χ αν το αρχικόμας βίντεο έχει διέυθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=az6JwdQZEjA
γράφουμε:
http://www.youtube.com/watch?v=az6JwdQZEjA&fmt=35
προσέξτε την διαφορά κατά πόσο έχει βελτιωθεί!
Μόλις το ανακάλυψα και ήθελα να το μοιραστώ!

update:
για καλύτερη ποιότητα ήχου βάλtε &fmt=18

Thursday, October 28, 2010

Τέλος εποχής για ένα Σύστημα

Τα τελευταία χρόνια η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μιας και πάντα ήταν το απωθημένο μου , αλλά ποτέ δεν είχα την οικονομική άνεση να αποκτήσω έναν είναι λογικό να μου γίνει εμμονή.
Με τα πρώτα "πολλά" λεφτά που έπεσαν στα χέρια μου πήγα και πήρα τοv πρώτο μου υπολογιστή μιας και τον χρειαζόμουν για τη σχολή.
Το θρυλικό μου λαπτοπάκι αν θυμάστε, πωπωπ τι εποχές και αυτές.. Στην αρχή τον χρησιμοποιούσα μόνο για βασική χρήση , αλλά μετά από ένα χρόνο που ανακάλυψα το ίντερνετ πραγματικά άλλαξαν όλα..
Βέβαια έλιωσα τα τελευταία 3 χρόνια μπροστά από μια οθόνη , και εξελίχθηκα σαν χρήστης. Μετά 'ήρθε και το bloging στην ζωή μου και πέρασαν 3 χρόνια.
Μέσω του blog μου γνώρισα ένα πάρα πολλά αξιόλογα άτομα , όπως ο Νίκος, ο Βασίλης, ο Seventh που δεν ξέρω το όνομά του ακόμη, και τόσοι άλλοι που είτε προσπέρασαν , είτε σταμάτησαν για λίγο και μετά συνέχισαν το δρόμο τους.
Κι όλα αυτά από τον μικρό και ξεπερασμένο μου υπολογιστή. Έχω ξαναπεί ότι δένομαι με αντικείμενα , και ειδικά με αυτά που με συντροφεύουν σε όλες μου τις καλές στιγμές
Και τώρα ήρθε η ώρα του υπολογιστή να με αφήσει , και να τινάξει τα πέταλα.
Και επειδή δεν μου αρέσει να μην σκαλίζω λίγο, εδώ είναι το τι απέμεινε από το παλιό μου σύστημα:


Ελπίζω να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω κάπου, αν και δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις και νομίζω ότι θα μείνουν σε κάποιο κουτί για πάντα..

Wednesday, October 27, 2010

Τhe piano man

λίγο διαφορετικό από το μέταλ κλίμα που μας διακατέχει, αλλά μερικά κομμάτια μπορούν να σε κάνουν να κάτσεις σε μια γωνια, να σιωπάσεις και να κλείσεις τα μάτια χαμογελώντας και ακούγοντάς τα να ονειρευτείς. To Piano Man του Billy Joel είναι ένα από αυτά τα κομμάτια. Απλά ακούστε το και θα με καταλάβετε:

Friday, October 22, 2010

Εγχειρίδιο οδηγιών για τη Ζωή (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Project Tuva


Ψάχνοντας σε site τεχνολογίας εντόπισα κάτι πολύ γαμάτο, το Project Tuva . Μια προσπάθεια του αγαπητού σε όλους μας φαντάζομαι Βill Gates, μέσω τις οποίες μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε διαλέξεις σπουδαίων φυσικών και κυρίως του Richard Feynman , ο οποίος είναι από τους πιο κορυφαίους φυσικούς και δυστυχώς οι διαλέξεις του είναι πολύ σπάνιες νατις βρει καποιος και να τις δει. Προσωπικά το θεωρώ μια καλή προσπάθεια , αν και δεν είναι τόσο ανιδιοτελής όσο φαίνεται, Ρίξτε μια ματιά | ===>ΕΔΩ<===| και πείτε μου αν σας άρεσε.

Thursday, October 21, 2010

Fragments of Time - New clip

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το θεωρώ ίσως το καλύτερο clipaki που έχω κάνει , οκ , μπορεί τα προηγούμενα να μην ήταν και τόσο καλά λόγο του ότι δεν είχα βρει καλό υλικό , αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ καλό και με μεταβάσεις οι οποίες μου πέτυχαν. Απολάυστε:

Thursday, October 14, 2010

Oblivion new sample

λοιπόν , μετά από 2 μέρες ρυθμίσεων και μερικών φίλτρων έβγαλα ένα αρχείο χωρητικότητας 1GB το οποίο μου πήρε 3 ώρες να ανέβει.. Δέν ξέρω αλλά ο ήχος δεν με ικανοποιείκαι τοσο, ότι κι αν κάνω μου βαίνει λίγο "μπουκωμένος" . Δέν ξέρω , αλλά μάλλον θα κάνω κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό, απλα θα το αναλάβω σε 4 μέρες που θα επιστρέψω από Σαλόνικα που πάω για να βγάλω καινούριο πάσο. Απλά να είστε επιεικείς μαζί μου σας παρακαλώ και ειδικά εσύ Νίκο.


Wednesday, October 13, 2010

Disturbed - Asylum


Eχθές κάθόμουνα και να φλασάρω το κινητό μου , κάτι το οποίο δεν μπορώ να καταφέρω γιατί δεν μπορώ να βρω usb drivers για τα windows 7 x64, αν είναι δυνατόν δηλαδή, υποτίθεται ότι έκανα φορματ και έβαλα τα 64bit για πιο καλά τα έκανα χειρότερα καθώς υπάρχουν τρομερές ασυμβατότητες ανάμεσα στα 32 bit και στα 64 bit αλλά τέσπα, αυτά σε άλλο ποστ.
Eπανερχόμενος στο θέμα μου, ακουγα καθώς έκανα μια τιτάνια επιχείρηση που κράτησε μέχρι τις 9 το πρωί, το καινούριο CD των Disturbed , Asylum.
Περιττό να πω πως έμεινα εντυπωσιασμένος από την πολύ καλή δουλειά τους καθώς και από τα clip που ετοίμασαν για τα κομμάτια Asylum και Another way to die.Δυνατός και πλούσιος ήχος, στοίχοι που τα σπάνε και πολύ καλά φωνητικά.
Πάντως το κομμάτι που με κέρδισε και έλιωσα έιναι το Another way to die. Όντας φανατικός fan των Disturbed έχω να πώ ότι το asylum είναι από τα πιο ωραία τους album και πραγματικά αξίζει να το ακούσει κάποιος!!

Αγορά e-book reader, πόσο κορόϊδα μας θεωρουν;


Toν τελευταίο καιρό σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός e-book reader. Ίσως να πέφτω και εγώ θύμα του χαμού και της μόδας , αλλά θέλω πάση θυσία να αποκτήσω ένα καθώς έχω μεγάλη συλλογή τόσο από ηλεκτρονικά βιβλία όσο και από comics σε ηλεκτρονική μορφή , τα οποία δυσκολεύομαι αφάνταστα να διαβάσω στην οθόνη του υπολογιστή και όπως το κόβω θα πάνε αδιάβαστα. Κρίμα είναι και έτσι κι εγώ βγήκα στο κυνήγι για να βρω ένα καλό e-book..
Να σας πω την αλήθεια μια είναι η συσκευή που με έχει κερδίσει όσο καμία άλλη.
Η συσκευή αυτή λοιπόν αυτή είναι το Kindle της amazon..
Το post αυτό δεν το κάνω για να δείξω την συσκευή , αλλά όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω το "ξύρισμα " που πέφτει όπως λένε και στο χωριό μου στην ελληνική αγορά , καθώς όλες οι γνωστές στο εξωτερικό μάρκες προϊόντων , π.χ. apple ( iphone, ipad, macbook, αν και κατά τη γνώμη μου υπερτιμημένα και πανάκριβα ) , blackberry, e.t.c. πωλούνται στην διπλάσια τιμή στην ελληνική αγορά από ότι στην αντίστοιχη αμερικάνικη. Και το θέμα είναι ότι εμείς τα κορόιδα και τα αγοράζουμε χωρίς να το σκεφτούμε δεύτερη φορά..
Για παράδειγμα , το e-book reader που θέλω να αγοράσω εγώ όπως θα διαπιστώσετε στην Αμερική κοστίζει 189$ το ακριβότερο μοντέλο, ενώ σε γνωστό πολυκατάστημα που άνοιξε πρόσφατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κοστίζει 399 Ευρώ!!! Το ίδιο μοντέλο, ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αν δε με πιστεύετε τσεκάρετέ το και μόνοι σας ( εννοείτε ότι δεν βάζω link , καθώς μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση αν και είναι η καθαρή αλήθεια).. Eνω το μοντέλο DX από τα 379$ το πουλάνε 699 ευρώ!!
Και το θέμα μου είναι το πόσο βόδια μας θεωρούν , και το πόσο βόδια είμαστε όντως στα αλήθεια που πάμε και τα αγοράζουμε.
Πριν από λίγο διάβαζα ότι η Amazon.co.uk ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία δωρεάν αποστολής των προϊόντων της σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Και ερωτώ λοιπόν ο έρμος φυσικός, γιατί να δώσω 400 ευρουλάκια στο κατάστημα που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη +20,20 ευρώ πάνε έλα από την Καβάλα , και να μην το παραγγείλω από το site , εφόσον θα μου έρθει χωρίς έξοδα αποστολής.
Οι αγορές επιτέλους ανοίγουν και για μας τους παρακατιανούς Έλληνες όπως βλέπω και μπορούμε να μην είμαστε τόσο θύματα.. 500 ευρώ κέρδος είναι αυτά , και ξέρετε τι είναι σήμερα 200 ευρώ, δεν τα χαρίζεις σε ένα όμιλο έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Και κάτι τελευταίο και κλείνω , αναφερόμενος σε όλες τις επιχειρήσεις που μας πουλάνε σκατά για χαβιάρι, από τη στιγμή που υπάρχει το ίντερνετ να τα φάτε μόνοι σας τα σκατά σας!

Tuesday, October 12, 2010

oblivion προσχέδιο

Έκανα ένα πρώτο βίντεο για το oblivion, να δούμε πάνω κάτω την ιδέα, πάντως το premiere με ζορίζει αρκετά για αυτό είναι τόσο απλό ακόμη...Λοιπόν?

Monday, October 11, 2010

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ



Επιτέλους έρχεται η σειρά που θέλω όσο τίποτα να δω, σκεφτόμουν να βγάλω την τηλεόραση αλλά τώρα έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι :Ρ
Το South Park συναντά τον Καραγκιόζη, στην πιο ακομπλεξάριστη, προκλητική, ποπ σάτιρα της τηλεόρασης - την πρώτη ελληνική σειρά animation για μεγάλα και ολίγον παρμένα παιδιά.

2300 χρόνια πριν ο φιλόσοφος Μένιππος πέθανε. Ο Θεός Ερμής τον πέταξε στη βάρκα, ο Χάρος τον πέρασε απέναντι, όταν όμως ήρθε η ώρα να πληρώσει τον οβολό, ο Μένιππος είπε... «Ουκ ­αν λάβοις παρά του μη έχοντος» ...και συνέχισε να ζει εκμεταλλευόμενος το πρώτο ηλίθιο γραφειοκρατικό παραθυράκι της ιστορίας μας.

Δυο χιλιάδες χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει και ακόμη κι αν πεθάνεις κάποιον πρέπει να πληρώσεις! Σήμερα τον παπά και το μαρμαρά κάποτε το βαρκάρη του Αχέροντα. Στο σήμερα (τέλοσπάντων) ο Χάρος κι ο Ερμής θέλουν να πάρουν σύνταξη και ν'αποσυρθούν με τους υπόλοιπους αθάνατους στο Μαϊάμι. Μοναδικό τους πρόβλημα είναι εκείνος ο οβολός του Μένιππου. Παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις του Μένιππου η συμφωνία επέρχεται: Ο Μένιππος πρέπει στην σύγχρονη Ελλάδα να βρει μία νόμιμη δουλειά και να παραδώσει έναν οβολό στον Χάρο. «Ζήσε Μάη μου να φας τρι-φύλι»

Μία σύγχρονη, άγρια σάτιρα στην υποκριτική μας Ελλάδα που δεν αφήνει κανένα τοπικό μας μύθο όρθιο.

Η σειρά πίσω από το Μύθο έρχεται στο MEGA.

Σενάριο: Γιώργος Β. Φειδάς-Γιάννης Τσιτσώνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιτσώνης-Γιώργος Β. Φειδάς

Με τις φωνές των: Πάνος Μουζουράκης (Μένιππος), Λευτέρης Ελευθερίου (Χάρος), Γιάννης Σαρακατσάνης (Ερμής), Σάννυ Χατζηαργύρη, Ζήσης Ρούμπος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάστια Βραχάτη

Συμμετέχουν: Γιάννης Μπέζος, Υρώ Μανέ, Σάκης Μπουλάς, Ρένος Χαραλαμπίδης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Σολωμού, Ιωάννης Παπαζήσης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Σε κάθε επεισόδιο και ακόμα περισσότερα guests

Μοντάζ-Sound design: Γιάννης Πασχάλης
Animation: Γιάννης Παπαδάκος, Δημήτρης Δαγδιλέλης, Φωτεινός Χιώλος, Τάσος Κουνάκης, Γιάννης Τσιτσώνης,
Character design and Background Art: Γιάννης Τσιτσώνης, Δημήτρης Ευστρατιάδης Storyboard: Δημήτρης Ευστρατιάδης
Εκτέλεση Παραγωγής: Liquid Certainty, Τσιτσώνης Ιωάννης ΜΕΠΕ

Friday, October 8, 2010

Δε το συνηθίζω τον τελευταίο καιρό αλλά μερικα κομμάτια αν και πολύ παλιά και ολίγον αφελή ώρες ώες μιλανε μέσα μας, ελάτε παραδεχτείτε το όλοι μας λίγο ή πολύ τα έχουμε νοίωσει να μας αγγίζουν :)


BERSERK: Episode 83, The God of the Abyss


O παρακάτω διάλογος έιναι μεταξύ του Griffith και του θεού, απλά διαβάστε για να δείτε μια πολύ ελκιστική φιλοσοφία:

... God?

Welcome

Human

Are you God?...

I am

The Idea

The desired God

The Idea of Evil

God...

This, God? This huge... lump of flesh?...

What you are seeing is a part of me

My core

Look around you

What's this?!...

An ocean of feelings all humans have deep in their souls

A common consciousness that transcends individuality

Their collective consciousness

Its dark side is this swelling ocean

I was born from these swells

As the ego of this world

This world itself is I

The darkness that dwells in every human heart

The Idea of Evil

This is God

God... This...

Does that mean that...

Does that mean that it was humans who created God?

Does that mean that it was humans who desired this?

This terrifying thing?

This... This looks like...

Hell

Some call it that

Hell...

This is just the surface of multiple layers of a whole consciousness

But you know

You know that this place is terribly human

Violence and loneliness

This place is filled with all kinds of blurred negative feelings

It is truly the will that defines human nature

... Yes

it's true

This is... in me

I can feel it

But why?

Why were you born?

Why did humans give birth to this will called God?

Humans

Desired reasons

Reasons for pain

Reasons for sadness

Reasons for life

Reasons for death

Reason why their lives were filled with suffering

Reasons why their deaths were absurd

They wanted reasons for the destiny that kept transcending their knowledge

And that was

God...

And I produce those

As it is what I've been brought into existence for

I control fate

Obeying the essence of humankind

I weave every man's destiny

... Does that mean

that you're the one who controls my destiny?...

that you're the one... who arranged everything so that it would be this way?!

It was established that you would be here since a distant past

By influencing the lower levels of human consciousness

And merging blood with blood

I created the lineage that would give birth to the man you are

To pave the way for the times you would be born in

I manipulated History

And created an appropriate context for you

All the encounters you have had so far

Were all a part of the destiny that led you here as well

... The destiny...

My...

God! What do you want from me?!

Be

As you will

I dwell deep in your heart

I am a part of you

You are a part of your kind's consciousness

A part of me

Your desire is my desire as well

Your actions themselves shall prove to be suitable for your kind as a whole

May those actions bring pain or salvation to the men

Do

As you will

Chosen One

... If so

I want wings

Take within you

The power of feelings this inner world is filled with

And change the physical field that is your body

Into a suitable shape




update: Η ιδέα και ο διάλογος σε βιντεο

Tuesday, October 5, 2010

Συντήρηση κιθάρας SOS


Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι να πάω για αλλαγή χορδών στην κιθάρα γιατί δεν την ακούω και πολύ καλά, οι χορδές δεν βγάζουν τους ήχους που θα έπρεπε.. Θα το έκανα μετά από τον τρόπο που έδειξε ο Wise μιας κα δεν είναι και τίποτα το δύσκολο όπως είδα, απλά θέλω να δουν λίγο και τα κλειδιά της γιατί μου φαίνονται πολύ χαλαρά και σκέφτομαι να τα αλλάξω , αλλά επειδή είμαι σίγουρος ότι θα μου πιάσουν τον κ___ο , γίνεται να μου προτείνετε κα΄τι αξιόλογο για να τα παραγκέιλω και αν μπορώ να τα περάσω εγώ , Νίκο εδώ σου κάνω πάσα ρε συ αν μπορρείς να με βοηθήσεις σχετικά, γιατί με πιάνει ένα κάτι όταν σκέφτομαι ότι παίζει να μου βγει ο κούκος αϊδόνι.. Αν μπορέιτε να με διαφωτίσεται στο θέμα θα σας χρωστούσα μεγάλη χάρη..
btw στα ηέρια μου έπεσε και μια κλασσική κιθάρα την οποία μου δάνεισαν προσωρινά μέχρι το καλοκαίρι κάτι φίλοι γιατί δεν την χρειάζονταν :D , τελικά νομίζω ότι έχω άστρο μ ου φαίνεται :Ρ

Monday, October 4, 2010

Monster

Σκέφτομαι να αρχίσω ένα ψυχολογικό Anime..To anime αυτό λέγεται MONSTER και έχει να κάνει με διπλές προσωπικότητες και την παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Οι κριτικές οι καλύτερες και από μια πρώτη γέυση που πήρα φαίνεται τρομερά υποσχόμενο.. Το συνιστώ σε όποιον θέλει να το ψάξει και να το ΔΕΙ..
ανεβάζω και ένα παραμυθάκι από το anime αυτό, αν και απο γραφικά εν έχει καμιά σχέση , αλλά είναι απόλυτα διδακτικό :D