Saturday, November 27, 2010

Apple? είσαι σοβαρός???


Κι εκεί που λέω ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα Mac γιατί θεωρώ 150%΄λάθος την νοοτροπία τους και το ότι πουλάει φίκια για μεταξvτές κορδέλες βασιζόμενη σε πλασματικές επιθυμίες που δημιουργεί σε όλους μας βλέπω τυχαία ΑΥΤΟ και μετά ΑΥΤΟ κι αρχίζονται ναι μου δημιουργούνται οι πρώτες αμμφιβολίες στην ξεκάθαρη άποψη που είχα μέχρι τώρα.Και σκάφτομαι λες?
Για πρώτη φορά σε αυτό το blog θα ανοίξω το θέμα Mac & apple.

Μπορώ να εξυμνώ με τις ώρες τι μου τη σπάει στην συγκεκριμένη εταιρία, όπως το ότι πουλώντας μέτρια συστηματα , μόνο επειδή έχουν μια α ποιότητα κατασκευτής τα πουλάει 1,5 φορά της κανονικής τους αξίας, πως η νοοτροία της είναι ότι επείδή σου λένε πως ανακάλυψαν χθες τον τροχό ότι θα πρέπει να έιναι και αλήθεια, το ότι ακόμη και ένα κάλώδιο το οποίο κοστίζει 4 ευρώ οπουδήποτε επειδη έχει το μηλόσημο θα κοστίζει πάνω από 20 και πολλά άλλα σχετικά που περιστρέφονται γύρω από τον άξονα κόστος.
Βέβαια όπως έχω δει τα Mac έχουν και τα θετικά τους όπως την απλότητα , η οποία δεν έιναι και τόσο απλή τελικά. επειδή έχω δουλέψει με όλα τα συστήματα Linux, windows και Leopard θα έλεγα ότι το πιο απλό είναι τα Windows.
Αν όμως πάς να το πλασάρεις σε κάποιους εντελώς αδαείς με τους υπολογιστές θα πιάσει το να τους πεις ότι είναι πάναπλο λειτουργικό. Επίσης είναι τρομέρά άβολο το να δουλεύεις word έχοντας συνηθήσει στα windows καθώς κάτι απλό όπως η αποθήκευση για παράδειγμα δεν έιναι στο παραθυρο όπως στα windows αλλά στην μπάρα η οποία φορτώνεται ξαναά για κάθε πρόγραμμα το οποίαο ακόμη κιαν κλέισεις αυτό θα συνεχίσει να τρέχει και να τρώει πόρους από το σύστημά σου. Και όσο για το ότι είναι πανεύκολο να προσαρμοστείς θα απαντούσα σε όλους , ότι είναι αυτκολο να προσαρμοστείς σε οτιδήποτε σχετικό , ακόμη και σς linux το οποίο αν και θεωρείται το πιο δύσκολο λογισμικό μου φάνηκε πολύ πιο απλό και προσβάσιμο από το Leopard που δοκίμασα στο πλαίσιο.
Βέβαια , αυτό που προβληματίζει είναι η υπαρξη στα Mac προγραμμάτων όπως to garageband που δείχνω και παραπάνω , τα οποία εμπεριέχονται όταν πάρεις καινούριο Mac μέσα σε αυτόν , και οι εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο που τις θεωρώ ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την καθημερινότητά μου.
Αν ποτέ θυσίαζα , γιατί περί θυσίας πρόκειται, τα λεφτά μου για ένα σύστημα που κοστίζει 1500 ευρώ , ενώ κάτι αντίστοιχο σε λάπτοπ κοστίζει 700 , ο λόγος θα ήταν το πακέτο iLife το οποίο θεωρώ εξαιρετικό και τίποτα άλλο.
Αλλά επειδή δεν το κόβω , θα ασχοληθώ με΄το άψογο Jamorama το οποίο είναι απλά θεικό & το ότι έχει τα άπειρα προγραμματάκια τα οποία είναι τρομερό βοήθημα , και με το Sony Vegas το οποίο είναι ένα πραγματικό θηρίο.

6 comments:

Nick said...

Το Garageband δεν είναι τίποτα παρά ένα DAW για μικρά παιδιά ή για όσους πιστεύουν ότι τα στρογγυλά κουμπάκια και οι σαχλοχαρούμενες φάτσες στο site κάνουν έναν καλό προϊόν [δηλαδή το target group της Apple]. Καλή τύχη να βρεις καλά ελεύθερα polugins καθώς δεν χρησιμοποιούν το πρότυπο VST στο mac.

Αν θέλει κάποιος μαθήματα έχει δεκάδες site και δασκάλους και ωδεία... :)

Σόρρυ απεχθάνομαι και εγώ την Apple :p

Captain_nemo said...

Αμ να σου πω, έχω αρχίσει να αναθερμίνω την σχέση μου με το jamorama..

Wise_One said...

Μπα φίλε, δε θα 'παιρνα ακόμα Apple (δε θ' αναφέρω πάλι λόγους κλπ), πόσο μάλλον για να κάνω ηχογραφήσεις!

Ναι ΟΚ, αν θες να παίξεις με Guitar Rig, Amplitube (δηλαδή εμπορικά προγράμματα) μπορείς άνετα να πάρεις Mac. Αλλά με τα δωρεάν plugins κάνεις ΤΟΣΟ ωραία τη δουλειά σου, που δε χρειάζεται να σκεφτείς καν να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ τα εμπορικά...

Captain_nemo said...

τοσο καιρό μέσα στο χώρο το έχω καταλλάβει,δεν ξέρω ρε συ αλλά τα Mac είναι τόσο πολύ υπερτιμημένα. Με το 1/5 των χρημάτων που απαιτεί ένα Mac μπορείς να κάνεις πολλά περισσόετερα πράγματα,

despoina said...

egw ixa vaio kai ap oti exw diavasei sto internet i seira vgn i dikia moy diladi evgale problima stin poreia sxetika me tin karta grafikwn... kai tora de kserw ti nakanw. vevea,me ena aplo format to problhma lunetai gia 2-3 vdomades wspou pali gurisouyme sto mhden. oso gia ta mac, h empiria mou den ine katholou thetikh!!! de kserw an ontws opws lene einai ta pio aksiopista...alla pragmati, den sunithizontai! ase pou ola ine mikroskopika,o fwtismos xalia,kai me kanoun k niwthw san na mai 70.

Captain_nemo said...

αυτό με την καρτα γραφικών είναι ένα μεγαλο θέμα και για να μπορέσει να λυθεί θα πρέπει να αλλαχθεί μια και καλή η μητρική , κάτι που αν δεν είσαι εντός εγγυησης κοστίζει. αν έχεις εγγυηση πήγαινε να στην αλλάξουν , το δικαιούσαι! Όσο για τα Mac όταν τα δοκίμασα μου άφησαν τις χειρότερες εντυπώσεις στην χρήση τους.