Saturday, September 6, 2008

Τελικά μήπως είναι καλά στην κόλαση??????



Αν μου ζητάγατε να χαρακτηρίσω την εβδομάδα που πέρασε , εκτός από το διάβασμα, τα 2 μαθήματα που έχω ήδη δώσει το άγχος το οποίο με τυρρανάει και που πρώτη φορά το νοιώθω τόσο έντονα, θα μπορούσα να πω ότι ήταν και μια μικρή περίοδος μύησης στον κόσμο του Hellboy, μέσα από το διάβασμα νουβέλων του Mike Mignola και των 2 ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει, το Hellboy το Hellboy II The golden Army, οποιο θα βγει στους κινηματογράφους στα μέσα Σεπτεμβρίου..
Δε ξέρω γιατί, αλλά το περίεργο μαύρο Χιούμορ που έχει, ο περίεργος σχεδιασμός που έχει, αν και καινούριο κομικ, μόλις 15 χρόνων, σε παραπέμπει σε κόμικ της δεκαετίας του 60 , κάτι που λατρεύω καθώς και η πορεία του Ήρωα ,Ηellboy, γιου του Σατανά τον οποίο έφεραν καταλάθος στη γη και ο οποίος προσπαθεί να διαλέξει το δικό του μονοπάτι και να αποποιηθεί το πεπρωμένο του ως καταστροφέα του κόσμου με έχουν συναρπάσει.
Έχω διαβάσει πάρα πολλά κομιξ , και δεν εννοώ τα Μικυ Μαους , τα οποία και εκτιμώ αλλα ποτέ δε με τράβηξαν τόσο , όσο τα πιο ώριμα και σοβαρά κόμικ, τα οποία έχουν κάτι να σου πουν , κάτι να σου δείξουν.
Μπορεί στους περισσότερους , οι οποιοι τα θεωρούν όλα μικυ μαους, να μην γίνονται κατανοητά και να ακούγονται παράξενα, αλλά σε όσους έχουν ασχοληθεί και περίμεναν με λαχτάρα να βγει το επό μενο τεύχος για να δουν τη συνέχεια της ιστορίας , αυτά είναι πιο ξεκάθαρα.
Πάντως για να επανέλθω στο θέμα του Hellboy , μπορώ να πω ότι είναι παράξενο κόμικ, αλλά σε κερδίζει και σε ενθουσιάζει όσο προχωράς και εμβαθύνεις στην Ιστορία του Ήρωα..
Μπορεί να ακουστεί κάπως , αλλά μέσα από την ανάγνωση, μπορώ να πω πως εκτίμησα λίγο παραπάνω την κόλαση ;Ρ... Πάντως πριν δείτε τις ταινίες διαβάστε πρώτα το κόμικ. Ακούστε με και δε θα απογοητευτείτε...


No comments: