Sunday, August 26, 2007

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΣΗΣ

Η Ελλάδαπερνάει κρίσιμες στιγμες . Οι νεκροί λόγω των πυρκαγιών που κυμαίνονται χε όλη την χώρα όλο και εξαπλώνονται υπεύθυνες αρχές απουσιάζουν , βλέπω σκηνές στην τηλεόραση και δεν έχω δει ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι πολίτες προσπαθούν μόνοι τους να κατασβήσουν τις φλόγες, αλλά τι μπορούν να κάνουν μόνοι τους χωρίς την βοήθεια των αρχών .Η χώρα μου φαίνεται ότι έχει παραλύσει. Κανένας πολιτικός δεν τολμά να εμφανιστεί, και πως να εμφανιστεί θα μου πείτε?Μ τι κότσια?Όταν το μόνο που τους ενδιαφέρειι είναι η κουτάλα!ΝΤΡΟΠΉ!!!!!!Κι ακόμη περισσότερο θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που έβαλαν τις φωτιές , γιατί όλη αυτή η κατάσταση προκλήθηκε από εμπρηστές, τώρα ακούω στην τηλεόραση ότι μόλις έσβηναν μια φωτιά πήγαιναν κάποιοι και πέταγαν γκαζάκια στην φωτιά...ΈΛΕΟΣ κανείς δεν σκέφτεται το κακό που προκαλεί με αυτή την κατάσταση????Μπορεί να φανώ ακραίος,αλλά εάν πιάσουν κανέναν εμπρηστή νομίζω ότι πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο η θανατική καταδίκη, γιατί είναι το λιγότερο που αξίζει σε αυτά τα καθάρματα που καταστρέφουν την χώρα μας και παίρνουν έτσι αθώες ζωές.

2 comments:

Anonymous said...

Μερικές διορθώσεις:- Οι περισσότεροι πολίτες δεν προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές. Κάθονται και περιμένουν. Λίγα χωριά που οργανώθηκαν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την απειλή. Αντίθετα οι περισσότεροι όταν τους ζητηθεί να εγκαταλήψουνε τα σπίτια τους κάθονται μέσα και δημιουργούν προβλήματα.
-Οι περισσότεροι ζητάνε πυροσβεστηκα αεροπλάνα. Να τα κάνουν τι; Τα αεροπλάνα δεν σβήνουν, μόνο βοηθούν. Επιπλέον τι να κάνει ένα πυροσβεστηκό όχημα μόνο του στο χωριό; Πρέπει να υπάρχει συντονισμός.
Την χώρα την παράλυσαν οι νομάρχες με τα ρουσφέτια τους και κυρίως αυτός του Νομού Ηλίας.
Αυτό δείχνει την πλήρη ανοργάνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που έχει παταγωδώς αποτύχει στο καθήκον της.
Ο πολιτικός που θα σώσει την Ελλάδα θα πρέπει να έχει μυαλό, πατριωτισμό και ευμεγέθη γεννητικά όργανα, και όσο δεν υπάρχει ένας τέτοιος , την δουλειά πρέπει να την κάνουμε εμείς που άλλωστε είμαστε υπεύθυνοι που μας φθάσαμε ως εδώ.

Captain_nemo said...

Συμφωνώ μαζί σου Κωνσταντίνε,σε πολλά από αυτά που λες.Δυστυχώς αυτή η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά όσο υπάρχουν ακόμη πολίτες που προσπαθούν υπάρχει ελπίδα.Η φωτιά έκανε και ένα καλό πιστεύω. Μας ξύπνησε από τον λήθαργο στον οποίο βρισκόμασταν και μας έδειξε ότι δεν είμαστε τα απαθή άτομα που ήθελαν όλοι να πιστεύουν αλλά μπορούμε ακόμη να αλλάξουμε πολλά.