Tuesday, March 19, 2013

Ποιος έιναι ο αληθινός κόσμος;

Το τίμημα της ποιας ελευθερίας...

   Ζούμε σε ένα κόσμο όπου είμαστε σκλάβοι πολλών πραγμάτων και κυρίως της συνήθειας. Μας δεσμεύουν τα υλικά αγαθά και τι χρήμα , οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους,, Στο ιντερνετ εχουμε δημιουργήσει εναν ιδανικά ελεέυθερο κόσμο στον οποίο οι πιθανότητες έιναι πραγματικά ασύληπτες. Μπορέις να γίνεις ο οποιοσδληποτε  ή και ο κανένας ένα φάντασμα ή και να έχεις απεριόριστα πρόσωπα, μόνο εσύ μπορείς να βάλεις ένα όριο στον εαυτό σου και στις ιδέες σου.

   Κάθε μέρα μπορείς να είσαι άλλος , είτε γυνάικα είτε αντρας είτε παιδί έιτε ένα τέρας έιτε ένα ον από αλλη διάσταση. Το θέμα έιναι ότι θέλοντας και μή το ιντερνετ μας έχει πλημυρήσει σε καθημερινή βάση πλέον, και  νοιώθουμε χωρίς αυτό αβοήθητοι , ότι μας κόβουν την ανάσα και την ελπίδα..
Με το που πέρσει το ρεύμα σκέφτεσαι ότι τι κάνω τώρα που δεν έχω ίντερνετ? Ας μπω από το 3G στο κινητό να ανανεώσω το status μου στο twitter   για την διακοπή...

   Κατά καιρούς εμφανίζονται νόμοι περιορισμού του ιντερνετ και της χρήσης του και μας κάνουν να ξεσπάμε σε διαδηλώσεις και την συγκέντρωση υπογραφών, ναι το έχω κανει και εγώ για το ACTA/SOPA/PIPA και λοιπές τραγικές εμπνεύσεις.. Θιγόμαστε τοσο πολύ όταν αισθανθούμε ότι μας περιορίζουν την διαδικτυακή μας ελευθερία και ξεσπάμε με ορμή θυμό και συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας...
   Το θέμα έιναι όμω ότι στην πραγματική μας ζωή σε αυτόν τον κόσμο  δεχόμαστε τόσους περιορισμούς, τόσους αποκλεισμούς, τόση αδικία από τους ανθρώπους που διαλέξαμε να εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας και καταπατούν αυτή την συμφωνία καταδυναστεύοντας μας .
Ξεχνάμε να διαμαρτυρηθούμε, δεν μαζευόμαστε και δεν φωνάζουμε..
   Έχουμε βυθιστεί εκεί που νοιώθουμε ελέυθεροι και ξεχνάμε να γίνουμε ελέυθεροι εκέι που ζούμε πραγματικά.. Σε αυτό τον υλικό κόσμο, που όσο και να μας την σπάει έιναι ο πραγματικός μέχρι το σημέιο να γίνουμε matrix...
  Πού νοιώθεις πραγματικός; Που νοιώθεις ότι υπάρχεις πραγματικά; Προσωπικά έχω περάσει από όλα τα στάδια και ακόμη περνάνω, διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης , αλλά και πραγματικής κοινωνικής δικτύωασης , όσο και απομόνωσης πολλές φορ΄ς από προσωπική μου επιλογή..
ότα έχω χρόνο θα τον ξοδέψω μπροστά από τον υπολογιστή και θέλω η σύνδεσή μου να έιναι 24 και να κατεβάζω χωρίς περιορισμούς.. Δεν μιλάω ως κάποιος που μιλάει γενικά.. Πολλέ ςφορές πιάνω τον εαυτό μου να  βυθίζεται στο twitter, στο heroes of newerth και στο Onlice sex chat.. Ναι δεν είμαι άγιος και δεν θα  γίνω ποτέ, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείος διαφορετική από ένα κόσμο που μόνο βλέπεις αλλά δεν μπορείς να αγγίξεις..
  και καθημερινά γύρω μας κάποιοι το εκμεταλλέυονται αυτό και περνάνε ότι τους κατευει στο κεφάλι όσο παράλογο και να είναι , μιας και δεν μας νοιάζει τόσο μιας και μεσα μας έιναι πιο σπουδαίο το Game of Thrones που θα κατεβάσω από torrent..
Και εγώ θα το κατεβάσω, αλλά νοιώθω ότι να ζώ μόνο στην μιά πλευρά δεν έιναι καλό..
 Σκεφτέιτε το λίγο...


υ.γ. Η ανάρτηση αυτή μου ήρθε με βάση το παρακάτω βίντεο που έιδα..