Friday, October 5, 2012

Είναι στιγμές

Είναι φορές που τα συναισθήματα σε κατακλύζουν και νιώθεις  όπως τότε που ήταν η πρώτη σου φορά.
Είναι φορές που νιώθεις πως είσαι αδύναμος και περιμένεις κάποιον άλλον να σου δώσει δύναμη και κουράγιο, με ένα χαμόγελο, μέ ένα χάδι με ένα άγγιγμα και μια απλή αγκαλιά.
Είναι φορές που θες να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του άλλου και να νοιώσεις την ζεστασιά μέσ από το δικό του σώμα.
Είναι φορές που θες απλά να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και να ακους τη φωνή του μέσα από αυτά με ένα βλέμμα του να σε ταξιδεύει και να σε πηγαίνει σε όλα τα μέρη της καρδιάς του και να νιώθεις ότι ανοίκεις εκεί.
Είναι φορές που δεν θες να περνάς μόνος σου την αιωνιότητα και θες να είναι αυτή στο πλάι σου...
Για όλες αυτές τις στιγμές...

Ξαναξεκινάμε Εκπομπές!!!!

Special Update!!! 


Για να θυμούνται οι παλιοί φίλοι και αναγνώστες και για να μαθαίνουν οι καινούριοι. Λοιπό κυρίες και κύριοι έγιναν οι ετοιμασίες, κατέβηκαν τα προγράμματα, και μένουν μόνο κάποιες τελικές ρυθμίσεις και δοκιμές και ο Ξεκινάμε πάλι τις εκπομπές! Σε καινούριο σταθμό και με νέο όνομα, αλλά με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη όπως πάντα!

Να είστε stand by και σύντομα θ α ξαναθυμηθούμε όλοι τα παλιά και θα γνωρίσουμε τα καινούρια!!!! 

Thursday, October 4, 2012

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

    Πριν από κάνα χρόνο έφτιαξα καινούριο λογαριασμό στο twitter και μόλις πρόσφατα, είναι δεν είναι ένας μήνας γεμάτος, άρχισα να ασχολούμαι λίγο πιο ενεργά. Μέσα σε αυτό το μήνα γνώρισα υπέροχα άτομα με τα οποία μιλάω σχεδόν σε καθημερινή βάση και μπορώ να πω ότι με έχουν εντυπωσιάσει με το επίπεδο και τις γνώσεις τους και πάνω από όλα με το χαρακτήρα και το ήθος τους.

    Τώρα θα μου πείτε προς τι αυτή η εισαγωγή, λοιπόν για να μην καθυστερώ θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Είχα μια συζήτηση και έφερα στο νου μου ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία το "Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο" του Άρτουρ Σοπενχάουερ. Ένα βιβλίο το οποίο με έκανε να συνειδητοποιήσω τον κόσμο στον οποίο ζω και το πως άτομα τα οποία βρίσκονται σε θέσεις ισχύος και όχι μόνο κυβερνούν  και πείθουν εκατομμύρια εκατομμυρίων πολιτών και ανθρώπων τα οποία απλά πείθονται και ακολουθούν τυφλά.

  Αυτό φαίνεται και μέσα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπως και το facebook και το twitter  και ειδικά στο δεύτερο που η πληροφορία ανανεώνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς και πολλές φορές περνάει άκριτα μέσα στο μυαλό μας και ανανεώνεται και προωθείται και σε άλλους σε χρόνο dt.
  Μέσα το βιβλίο του ο Σοπενχάουερ λέει ότι "Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν μια άποψη για το κάθε τι, αλλά αυτοί που μπορούν να σχηματίσουν τις δικές  τους απόψεις είναι ελάχιστοι και έτσι αυτή η έμφυτη ανάγκη μας ωθεί έντονα υιοθετούμε τις απόψεις άλλων τις οποίες κάνουμε κτήμα μας και χωρίς πολλές φορές να τις επεξεργαστούμε τις μεταδίδουμε και στους άλλους." Στην εποχή που ζούμε η παραπληροφόρηση είναι παντού γύρω μας και μεταδίδεται  από όλα τα μέσα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet κ ειδικά στο τελευταίο στο οποίο όλοι πραγματικά έχουν όχι μόνο μία αλλά πληθώρα απόψεων και τις πετάνε χύμα χωρίς καν να σκεφτούν τι λένε ειτε για εντύπωση είτε γιατί και οι ίδιοι τις πιστεύουν αυτό το βιβλίο μπορεί να γίνει οδηγός επιβίωσης.

    Μέσα από την γνώση του να ξεχωρίζεις τον ψεύτη και τον λογοπλάνο θα είσαι σε φάση να μην μπορείς να γελαστείς εύκολα και να είσαι σε φάση να διαχειριστείς καταστάσεις και αντιλογίες πολύ πιο εύκολα. 

   Και κυρίως θα εντυπωσιαστείς για αυτά που ήδη ξέρεις αλλά ποτέ στην ζωή σου δεν τα είχες συνειδητοποιήσει, Γιατί γνώση έχουμε όλοι μας μέσα από ότι έχουμε διαβάσει, ότι έχουμε ζήσει και βιώσει από τις εμπειρίες μας, αλλά αυτό που μας χρειάζεται είναι συνείδηση αυτής της γνώσης, γιατί η συνείδηση πολλές φορές είναι σπάνιο να βρεθεί, ενώ η γνώση είναι παντού γύρω μας.



   Και θα συνεχίσω με το "φαινόμενο Λαζόπουλος" όπως το αποκαλούν από τα MME, δεν ξέρω αν προσέξατε ήδη ένα τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε από αυτόν που έστησε τον τίτλο..
 Λοιπόν ο Λαζόπουλος κατά την ταπεινή αλλά συνάμα πλήρως τεκμηριωμένη άποψή μου, είναι απλά ένας εφησυχαστής συνειδήσεων και ένα μέσω το οποίο εκτονώνει την λαϊκή οργή που αν την άφηναν θα έσκαγε και μαζί θα σάρωνε όλο το υπάρχον σύστημά μας.
 Ας τα πάρω όμως από την αρχή, ο Λαζόπουλος, μια αποτυχημένη απομίμηση του θεϊκού κατ' εμέ  George Carlin, οποίος χρησιμοποιεί την τέχνη μιας τραβηγμένης σάτιρας για να τα ¨ σούρει ¨ και καλά στο σύστημα, το οποίο τον τροφοδοτεί και του πληρώνει το μισθό.. Θα μου πείτε δεν είναι το  κράτος και η εξουσία που τον πληρώνει αλλά οι διαφημιστικές και ο Alpha.. Όμως γιατί να είσαι χορηγός σε κάποιον ο οποίος κάθετε και σε "βρίζει" και καλά αν δεν κερδίζεις από αυτό;

    Έχει συνειδητοποιήσει κανείς γιατί ο ηθοποιός αυτός έχει τόσο μεγάλο κοινό που σκοτώνεται να βρει μια θέση στην εκπομπή του και κλαίει κ γελάει με όλα αυτά που κάνει και λέει για το "καλό" μας;

    Γιατί υποτίθεται ότι εκφράζει το ελληνικό κοινό και τον μέσο Έλληνα . Ώπ δύο λέξεις κλειδιά , κοινό και θεατή και μέσο έλληνα (κατηγοροποιηση και πε΄ταμα σε μια άκρη)  και όχι συμμετέχων ενεργά και κυρίαρχο του εαυτού του Έλληνα, γιατί αν το σκεφτείτε όλοι λένε αφού τα λέει κ καλά ο Λαζόπουπος που είναι και γνωστός γιατί να τα πω και εγώ, άρα μέσα από όλο αυτό μια υποβόσκουσα οργή και δυσαρέσκεια εκτονώνεται επιτυχώς. Το βλέπω από τους δικούς μου, δεν θα μιλήσω με τυχαία παραδείγματα.  Βλέπουν τις ειδήσεις και είναι έτοιμοι να εκραγούν, ο πατέρας μου ανεβάζει πίεση και η μάνα μου με το μυαλό της λέει αυτούς κερατάδες αυτοί που μας είπαν στις ειδήσεις φταίνε, κ αλλα κομμένα επιδόματα και άλλοι φόροι και άλλα καινούρια βάσανα.. Βγαίνει μετά ο Λαζόπουλος και λέει πές τα Χρυσόστομε  γελάει με τις σάχλες που κάνει γιατί κατ'εμέ είναι αποτυχημένο το χιούμορ του και πάνε ήρεμοι για ύπνο αφήνοντας την οργή τους κάπου στο κενό χωρίς να την μεταφέρουν εκεί που πρέπει και την επόμενη μέρα το παίρνουμε από την αρχή..
  Σας ανέφερα τους δικούς μου σαν  παράδειγμα, μήπως σας θυμίζει κάτι και από το σπίτι σας αυτό;
Όλοι όπως είπα θέλουν να έχουν μια άποψη , αλλά είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις έτοιμες απόψεις από το να σχηματίσεις δική σου.. 
    
      Και ένα τελευταίο, ένας ηθοποιός που έχει εμπάθειες γιατί ο συγκεκριμένος έχει άπειρες μιας και κράζει συγκεκριμένα άτομα συστηματικά είτε φταίνε είτε όχι και επικαλείται  τη λέξη σάτιρα 150 φορές για να το δικαιολογήσει για μένα δεν θεωρείται εκπρόσωπος της σάτιρας. Ο σατιρικός συγγραφέας και ηθοποιός πρέπει να είναι αμερόληπτος και καυστικός αλλά όχι εμπαθής, γιατί γίνεσαι χειρότερος από αυτούς που προσπαθείς να κεντρίσεις για να τους φέρεις ξανά στα ίσα τους, γιατί η σάτιρα αυτό το λόγο έχει και τον έχετε ξεχάσει όλοι, να σε κάνει να ντραπείς για τα παραστρατήματα και να επανορθώσεις και να επανέλθεις στην σωστή σου πορεία..