Saturday, November 27, 2010

Apple? είσαι σοβαρός???


Κι εκεί που λέω ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα Mac γιατί θεωρώ 150%΄λάθος την νοοτροπία τους και το ότι πουλάει φίκια για μεταξvτές κορδέλες βασιζόμενη σε πλασματικές επιθυμίες που δημιουργεί σε όλους μας βλέπω τυχαία ΑΥΤΟ και μετά ΑΥΤΟ κι αρχίζονται ναι μου δημιουργούνται οι πρώτες αμμφιβολίες στην ξεκάθαρη άποψη που είχα μέχρι τώρα.Και σκάφτομαι λες?
Για πρώτη φορά σε αυτό το blog θα ανοίξω το θέμα Mac & apple.

Μπορώ να εξυμνώ με τις ώρες τι μου τη σπάει στην συγκεκριμένη εταιρία, όπως το ότι πουλώντας μέτρια συστηματα , μόνο επειδή έχουν μια α ποιότητα κατασκευτής τα πουλάει 1,5 φορά της κανονικής τους αξίας, πως η νοοτροία της είναι ότι επείδή σου λένε πως ανακάλυψαν χθες τον τροχό ότι θα πρέπει να έιναι και αλήθεια, το ότι ακόμη και ένα κάλώδιο το οποίο κοστίζει 4 ευρώ οπουδήποτε επειδη έχει το μηλόσημο θα κοστίζει πάνω από 20 και πολλά άλλα σχετικά που περιστρέφονται γύρω από τον άξονα κόστος.
Βέβαια όπως έχω δει τα Mac έχουν και τα θετικά τους όπως την απλότητα , η οποία δεν έιναι και τόσο απλή τελικά. επειδή έχω δουλέψει με όλα τα συστήματα Linux, windows και Leopard θα έλεγα ότι το πιο απλό είναι τα Windows.
Αν όμως πάς να το πλασάρεις σε κάποιους εντελώς αδαείς με τους υπολογιστές θα πιάσει το να τους πεις ότι είναι πάναπλο λειτουργικό. Επίσης είναι τρομέρά άβολο το να δουλεύεις word έχοντας συνηθήσει στα windows καθώς κάτι απλό όπως η αποθήκευση για παράδειγμα δεν έιναι στο παραθυρο όπως στα windows αλλά στην μπάρα η οποία φορτώνεται ξαναά για κάθε πρόγραμμα το οποίαο ακόμη κιαν κλέισεις αυτό θα συνεχίσει να τρέχει και να τρώει πόρους από το σύστημά σου. Και όσο για το ότι είναι πανεύκολο να προσαρμοστείς θα απαντούσα σε όλους , ότι είναι αυτκολο να προσαρμοστείς σε οτιδήποτε σχετικό , ακόμη και σς linux το οποίο αν και θεωρείται το πιο δύσκολο λογισμικό μου φάνηκε πολύ πιο απλό και προσβάσιμο από το Leopard που δοκίμασα στο πλαίσιο.
Βέβαια , αυτό που προβληματίζει είναι η υπαρξη στα Mac προγραμμάτων όπως to garageband που δείχνω και παραπάνω , τα οποία εμπεριέχονται όταν πάρεις καινούριο Mac μέσα σε αυτόν , και οι εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο που τις θεωρώ ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την καθημερινότητά μου.
Αν ποτέ θυσίαζα , γιατί περί θυσίας πρόκειται, τα λεφτά μου για ένα σύστημα που κοστίζει 1500 ευρώ , ενώ κάτι αντίστοιχο σε λάπτοπ κοστίζει 700 , ο λόγος θα ήταν το πακέτο iLife το οποίο θεωρώ εξαιρετικό και τίποτα άλλο.
Αλλά επειδή δεν το κόβω , θα ασχοληθώ με΄το άψογο Jamorama το οποίο είναι απλά θεικό & το ότι έχει τα άπειρα προγραμματάκια τα οποία είναι τρομερό βοήθημα , και με το Sony Vegas το οποίο είναι ένα πραγματικό θηρίο.

Wednesday, November 24, 2010

Organ Toccata

Μπορεί να ακούω μέταλ , αλλά και πολλά είδη μουσικής , αλλά αυτό που έρχεται σε σειρά αμέσως μετά από τη Rock μουσική είναι η κλασσική για μένα. Και ειδικά ο ήχος του εκκλησιαστικού οργάνου.
Δεν ξέρω αλλά όποτε επό μικρός άκουγα αυτό τον ήχο έμενα εκστατικός και τον απολάμβανα όσο τίποτε. Μπορεί να έχουμε όλοι συνδέσει το εκκλησιαστικό όργανο με μακάβρια πράγματα κι ουτε ξέρω γιατί , αλλά δώστε μια ευκαιρία να ακούσεε λίγο Bach ο οποίος για εμενα είναι από τους πιο σπουδαίους μουσικούς / συνθέτες που πέρασαν από αυτό τον πλανήτη.
Και ειδικά ακούστε την Toccata οποία είναι ένα αριστούργημα.




υ.γ. Οσο κι αν ακούγεται μακάβριο πιστέψτε με δεν είναι ! ;)

Friday, November 19, 2010

Σειρών το ανάγνωσμα, ή πιο σωστά το θέαμα.


Λοιπόν , ως γνωστόν εδώ και αρκετά χρόνια , όταν δε διαβάζω σχεδόν πάντα θα ασχολούμαι με τον υπολογιστή. Και τι κάνει ένας χρήστης όταν δεν παίζει , βλέπει ανιμε ή χαζεύει στο youtube?
Βλέπει σειρές, ναι αυτό το αμερικάνικο θεϊκό είδος που έσωσε την μουντή καθημερινότητά μας και ήρθε να μας ψυχαγωγήσει
Μέχρι τώρα έχω δει δεκάδες σειρές και εκατοντάδες επεισόδια
Από αυτές ξεχώριζαν το Lost ( μέχρι τον 3ο κύκλο, γτ μετά δεν παλευόταν), το Big Bang Theory, το FRINGE το οποίο θεωρώ αριστούργημα, Ηow i met your mother, Legent of the seaker , Supernatural, Chuck, και πολλά άλλα τα οποία ξεχνάω ήρθε κάτι καινούριο να με ενθουσιάσει.

Αυτό είναι η καινούρια σειρά "The walking dead", ναι ξέρω θα μου πείτε άλλη μια σειρά με ζόμπι και καναδυό μπαρμπάδες να ξεκληρίζουν γενειές από δαύτα, αλλά εδώ δεν είναι μόνο αυτό, έχει και ιστορία από πίσω και πολύ παρασκήνιο.
Δεν είναι απλώς μερικοί μπούλιδες που απλά προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλά η μεταφορά με ρεαλιστικό τρόπο, κάτι που δεν έχει γίνει από καμία ταινί ή σειρά μέχρι τώρα , της ζωής όσων έχουν απομείνει , των παθών και των λαθών τους, της δολοπλοκίας και της εμπιστοσύνης μερικών από αυτών. Της αθωότητας αλλά και της απόγνωσης των χαρακτήρων.
Βέβαια μετά από όλα αυτά συνεχίζει να έιναι μια Kick ass σειρά, της οποίας τα επισόδεια έιναι όλα σε HD ,1-2 Gb το κάθε ένα, στην οποία θα δεις το πραγματικό πρόσωπο μιας τέετοιας ιστορίας , στην οποία αναγκάζονται όλοι να κάνουν αυτά που ούτε να φανταστούν μπορούσαν και να αγκίξουν τα πιο κρυφά φύλλα της ψυχής τους.
Για μένα η σειρά παίρνει 5 * και αξίζει να την δει κάποιος!


υ.γ. Μόλις ανακάλυψα ότι η ιδέα προέρχεται από Comic το οποίο την καθιστά ακόμη πιο κορυφαία!!

Wednesday, November 17, 2010

Αλλαγές

έχοντας να γράψω μέρες μετά από μια σειρά από σηματικά προβλήματα επέστρεψα ξανά στην Καβάλα , όπου και λογικά θα κάτσω μέχρι και τα χριστούγεννα.
Γυρίζοντας άρχισα να ασχολούμε ξανα νε την κιθάρα , όμως εδώ άρχισαν να εμφανίζονται 2 σημαντικά προβλήματα τα οποία μου έχουν κάνει τα μυαλά να γυρίζουν.
Πρώτον μετά το update σε windows 7 x64 bit, παλιά είχα 7 x32 bti, οι drivers για το guitar sig δεν κάθονται και αποφασίζω να βάλω στον ενισχυτή που εδώ και καιρό μου έχει προτείνει ο φίλος Νίκος. Όλα ωραία και καλα μερχρι εδώ, τί γίνεται όμως που ο αδερφός μου αποφάσισε να λιώσει στο lineage και ο μοναδικός διαθέσιμος υπολογιστής του σπιτιού δεν πέφτει ποτέ στα χέρια μου? Ένα θα πω: " Θα κάνω έγγλημα", και για να μην πέσω τόσο χαμηλά με τον μικρό κάνω υπομονή. Έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό να πάρω ενισχυτή , αλλά έλα που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μένω πάντα στον άσσο χωρίς μία στην τσέπη?
και λίγο πριν φλιπάρω και αρχίσω να κατεβάζω καντήλια εμφανίζεται η σπιτονοικοκυρά μου η οποία σαν απομηχανής θεός μου προσφέρει μια προσωρινή λύση, μου έδωσε την κιθάρα της κόρης της η οποία έιναι δασκάλα κάπου αλλούώστε να έχω να ασχολούμε.
Ένα θα σας πω , το πέρασμα από την ηλεκτρική στην κλασσική, έστω και προσωρινά είναι πολύ περίεργο, η κλασσική είναι πολύ μαλακή κιθάρα, ειδικά αυτό που με παραξενέυει και ακόμη δεν μπορώ να καλοχωνέψω είναι οι 3 πλαστικές χορδές..
ακόμη επειδή το αυτί μου έιναι άμαθο δεν μπορώ να την κουρδίσω όπως την ηλακτρική, της οποίας το κούρδισμα έιναι παιχνιδάκι, οπότε έχω την αίσθηση ότι είναι εντελώς ακούρδιστη.
Πάντως το καλό με την κλασσική είναι πως είναι πολύ πιο εύκολη στον χειρισμό από την ηλεκτρική.


btw πρέπει να κάνω μια συντηρησούλα στην stagg μια από τις επόμενες μέρες