Saturday, January 30, 2010

.....


Ένα ποτήρι ουίσκι στο πλάι και μια ψυχολογία σκ@τ@.. Αυτός είναι ο απολογισμός των τελευταίων ημερών για μένα.. Βασικά δεν πίνω και ειδικά ουίσκι , αλλά δεν ξέρω τι με τράβηξε τώρα και είπα να δοκιμάσω, απλά το μόνο που χρειάζεται έιναι λίγη ηρεμία..
Ίσως να φταίει το ότι ενώ ξεσκίστηκα κανονικά τις τελευταίες μέρες για μαθήματα που ήθελα τόσο πολύ να περάσω και την πάτησα σαν πρωτάρης λόγω των θεμάτων που έπεσαν.. Ίσως το ότι σήμερα άνοιξα ξανά την πόρτα του παρελθόντος μου για να ρίξω μια ματιά , αλλα΄αυτά που είδα με έκαναν ακόμη χειρότερα..Ίσως γιατί το παρόν μου , μου παίζει περίεργα παιχνίδια και κάνει τις αντοχές μου να εξασθενούν.. Ίσως και όλα μαζί, ίσως και τίποτα από όλα αυτά..
Υπάρχουν στιγμές που απλά δεν θες να κάνεις τίποτα και που όλα σε ενοχλούν, αυτή είναι μια από αυτές τις στιγμές.. Ξέρω ότι θα μου περάσει, αλλά δεν θα γίνει σύντομα..
To μόνο που μπορεί να με κάνει καλύτερα , είναι να αφήσω την κιθάρα μου να με ηρεμήσει.. Μπορεί να ακούγεται χαζό ίσως , αλλά όταν κάνεις κάτι που αγαπάς τουλάχιστον νοιώθεις κάπως γεμάτος..\

Sunday, January 24, 2010

The heart collector


nothing more , nothing less

Thursday, January 21, 2010

trying to learn..


Meτά από μερικές μέρες στην Θεσσαλονίκη επέστρεψα και πάλι πίσω στην Καβάλα.. Στα μαθήματα που έδωσα πιστεύω ότι τα πήγα καλά και μάλλον τα περνάω.. άντε να δούμε..
Πάντως μιας και που πήγα στην Θεσσαλονίκη είπα να ρίξω μια ματιά στα καταστήματα με μουσικά όργανα για να βρώ εκείνο το βισματάκι που έψαχνα για να βάλω την κιθάρα στον υπολογιστή μιας και όπως θα θυμάστε δεν δούλεψε αυτό που πήρα από τον Νάκα.. Αλλά τι το ήθελα; Γύρισα όλα τα καταστήματα που βρήκα ανοιχτά , αλλά επειδή κανένας δεν μπορούσε να με εξηπηρετίσει , κατέληξα κάτω από το Μοδιάνο στα καταστήματα ηλεκτρονικών όπου και πήρα καμιάδεκαριά βισματάκια , να τα έχω.. Ποτέ δεν ξέρεις.. :Ρ
Πάντως μου έλειψε η κιθάρα τόσες μέρες, και τώρα που γύρισα την ξαναπήρα ξανά.. Τελικά ρε γμτ είναι ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσω να προσαρμοστώ στο να μάθω έστω και τα βασικά.. Κι από την άλλη έχω και μια εξεταστική να με βασανίζει και να μην με αφήνει να συγκεντρωθώ..
Η έρημος Κουλαμάρε έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα και πραγματικά με κάνει να απελπίζομαι πραγματικά.. Αλλά ακόμη δεν το βάζω κατω , θα μάθω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα!

Sunday, January 17, 2010

Αποχώρηση εν μέσω μπλόκων


Ήρθε η ώρα να ετοιμαστώ για αποχώρηση , αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτάσω στην Θεσσαλονίκη .. Μπλόκα βλέπετε, γιατί οι αγρότες μετά από τις νύφες που έψαχναν, αφού τις βρήκαν ζητάνε από εμάς να τις πληρώσουμε κιόλας.. Και γώ αγρότης είμαι , καλά όχι εγώ ακριβώς ο πατέρας μου είναι αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όπως έιναι..
Γιατί πρέπει πάντα να παραλύει ολόκληρη η χώρα όποτε του καπνίσει του καθενός??? Σίγουρα δε λέω αιτήματα έχουν , αλλά όλοι ξεχνάνε και τις ρημάδες τις υποχρεώσεις.. Αλλά έτσι είμαστε στο να ζητάμε συνεχώς είμαστε καλοί αλλά στο να δώσουμε ούτε λόγος.
Πάντως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να περάσει για να παίξει μπάλα με την Καβάλα , αλλά ο Κώστας που γράφει και κρίνεται το μέλλον του να παει να...@@@@@.....
Βρε αϊ σιχτίρ Αναίσχυντα πλάσματα....Λίγη τσίπα δεν βλάπτει...

Vavylona ~ Nanourisma

Μπορέι να μην συνάδει πολύ με το Rock~Μetal κλίμα που μας διακατέχει τις τελευταίες μέρες, αλλά μόλις πριν από λίγο το άκουσα και σκάλωσα. Νομίζω θα συμφωνίσετε μαζί μου :)))



Καληνύχτα! ;)

Saturday, January 16, 2010

Την υπέρτατη γκαντεμια μου μέσα...

Σήμερα έπρεπε να γίνει κι αυτό.. Ενώ όλα μια χαρά με την κιθάρα εμφάνισαν πρόβλημα τα περιφερειακά..
Για να τα πάρω από την αρχή, εχθές πήγα στον Νάκα της καβάλας για να πάρω καλώδιο ώστε να συνδεσω την κιθαρα με το pc... Τι να πω, αστερι ο τυπας, μόνο όρθιος που δεν κοιμότανε..Με τα πολλά κατάλαβε ότι ήθελα ένα καλώδιο, αλλά επειδή όπως μου είπε δεν υπήρχε από μεγάλο τζακ σε μικρό πήρα ένα κανονικό πεντάμετρο καλώδιο και ένα μετατροπέα τζακ για να κάνω την δουλειά μου.. Σύνολο 10 ευρώ και 70 λεπτά..Αν και το καλώδιο μου φάνηκε κάπως ακριβό να πω την αλήθεια.. Μετά είπα να πάρω και πένες νά 'χω βρε παιδί μου σε περίπτωση ανάγκης..
Ζήτησα λοιπόν τις Dunlop Jazz III XL που μου είχατε προτείνει και εσείς.. Δεν τις είχε , και τον ρωτάω αν έχει να μου πει ποιες να πάρω για ηλεκτρική κιθάρα και ούτε κι αυτό το ήξερε...Μου λέει διάλεξε και πάρε εκεί έιναι.. Πήρα μια 1.0 , μια 60 και μια 73.. Πιο πολύ γιατί μου άρεσαν τα σχέδια που είχαν , όχι ότι θα παίζω με αυτές..
Έρχομαι όλο χαρα στο σπίτι και συνδέω την κιθάρα... Αλλά έλα που όσο κι αν προσπαθούσα , ήχος δεν ακουγόταν.. Ελαττωματικό το τζακ..
Εκείνη την ώρα ποιος είδε τον θεό και δε τον φοβήθηκε.. Έλεος δηλαδή, πόσο άσχετοι είναι/????
Μου αρέσει που έχουν και φήμη πανάθεμα τους.. Με τα πολλά αποφασίζω αν πάρω ότι μου λείπει από την Θεσσαλονίκη όταν θα έρθω, μπας και βγάλω μια άκρη..
Και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα κόπηκε το καλώδιο που είχα πάρει δανεικό από ένα φίλο και τώρα γιοκ ήχος... Τελικά ρε άμα είναι να σε παει στραβά σε πάει από την αρχή...

Friday, January 15, 2010

Σήμερα live εκπομπή! Συντονιστείτεεεεεεεε....


Λοιπόν και πέρασαν και οι διακοπές και επιστρέψαμε , νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε μια Rock ~ Metal εκπομπή στο ραδιόφωνο.. Σήμερα στις 10:30 το βράδυ να συντονιστείτε ζωντανά στο Radio Skanadalia.. \m/

Thursday, January 14, 2010

πρόχειρα σχέδια....


Μόλις ξεμπέρδεψα από τις υποχρεώσεις της σημερινής μέρας , ιδιαίτερα το απόγευμα και Ninjutsu το βράδυ.. Η κιθάρα ακουμπισμένη στο πλάι μέσα στην θήκη της , ξεκουράζεται κι αυτή, αρκετά την βασάνισα και σήμερα.. Αν και τώρα αρχίζει το δύσκολο κομμάτι όπως πολύ σωστά με προειδοποίησες radikal..Αυτά τα ρημάδια τα δάχτυλα δεν πάνε, δεν μπορούν να συγχρονιστούν με τίποτα ακόμη και στα πιο απλά πραγματάκια. Πραγματικά όσο κι αν προσπάθησα , μόνο μεμονωμένες συγχορδίες κατάφερα να βγάλω.. Αλλά δεν το βάζω κάτω γιατί ως γνωστόν είμαι ξερό κεφάλι και στο τέλος θα περάσει το δικό μου.. Πάντως στο pc τα σπάει!!! Ο ήχος της είναι θεικός! :))))))

Σκέφτομαι τις μέρες που έρχονται και με πιάνει ένας ψιλοπανικός για το τι θα κάνω τελικά.. Στις 18 δίνω το πρώτο μάθημα της εξεταστικής για φέτος και πρέπει να στρωθώ να διαβάσω λίγο γιατί δε μας βλέπω και πολύ καλά , άσε που θα με φάνε τα δρομολόγια πήγαινε έλα στην Θεσσαλονίκη.. Το πτυχίο αν και τόσο κοντά μοιάζει μακρινό όνειρο.. Πρέπει να το πάρω , αλλά όσο πλησιάζω τόσο με πιάνει ο άγχος για το αν θα τα καταφέρω τελικά.. Ακόμη έχω να ετοιμάσω και τον μαθητή μου στο ιδιαίτερο γιατί γράφει και αυτός εξετάσεις στην σχολή του και πρέπει να τα καταφέρει.. Αν και δεν ανησυχώ τόσο γι αυτόν με τέτοιο δάσκαλο θα τα περάσει όλα.. :Ρ Για 'μένα ανησυχώ πιο πολύ..
Τέσπα , θα περάσει κι αυτή η εξεταστική όπως τόσες και τόσες ακόμη κι ίσως φέτος να καταφέρω να τελειώσω το Φυσικό και να ορκιστώ .. Όνειρα....

Tuesday, January 12, 2010

Επιτέλους!!!!!


Επιτέλους μετά από ένα γαμάτο τριήμερο επέστρεψα στην Καβάλα... Τελικά ήταν οι ωραιότερες μέρες που περασα εδώ και πολύ καιρό.. Επιτέλους πήρα την κιθάρα που τόσο ποθούσα, και πάνω από όλα ήμουν με τους φίλους μου , οι οποίοι ήρθαν μαζί μου μέχρι και την Φλώρινα για να την πάρω..
Τελικά η κιθάρα μου είναι μια Stagg και περιττό να σας πω ότι είναι όλα τα λεφτά .. Τρεις μέρες τώρα δεν την έχω αφήσει από τα χέρια μου, όλο προσπαθώ να παίξω.. Μπορεί ακόμη να είμαι εντελώς αρχάριος και να μην το κατέχω αλλά το γουστάρω όσο τίποτα άλλο.. Και ειδικά όταν την έβαλα σε ενισχυτή εχθές στην θεσσαλονίκη και την άκουσα.. Η κιθάρα γαμάααααεεεεεειιιιι!!!! Απλά ο ήχος της είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ σε κιθάρα , και είναι η δική μου κιθάρα αυτή..
Τώρα που έφτασα επιτέλους στο σπίτι θα αρχίσω να ετοιμάζω το pc μου για να φτιάjω κι εγώ τον ενισχυτή του φτωχου και θα κάτσω αν την δοιμάσω με την ησυχία μου και μάλλον ανησυχία των γειτόνων... :Ρ
Ρίχτε μια ματιά στο τερατάκι μου:

Friday, January 8, 2010

Back to Duties, και είναι υπέροχα καθήκονταα!!!!!



Back to Καβάλα...

Kαι νά 'μαι πάλι πίσω στην Καβάλα μετά από ένα πολύ περίεργο ταξίδι.. Λόγω καιρού μέχρι και εχθές στη Λήμνο είχε απαγορευτικό μιας και ο άνεμος έφτανε τα 8-9 Μποφόρ και όπως καταλαβαίνετε ήταν ακατόρθωτο να φτάσει το καράβι..
Τελικά το απαγορευτικό άρθηκε και εκεί που δεν υπήρχε καράβι μας άλλαξαν το πλάνο και έφυγαν δύο.. Κι ενώ ήταν να ταξιδέψω σήμερα έτρεχα να ετοιμάσω βαλίτσες για να προλάβω το βραδινό μιας και τα σημερινά δρομολόγια ακυρώθηκαν..
Έτσι έφτασα χαράματα κατά τις 5 το πρωί εδώ. Πάντως αν θα ήθελα να σας συμβουλέψω κάτι αυτό θα ήταν να αποφεύγετε να κάνετε Χριστουγεννιάτικες διακοπές σε νησιά και κυρίως σε νησιά της "΄Άγονης Γραμμής" μιας και οι συγκοινωνίες κυρίως για το Βόρειο Αιγαίο είναι σε πρωτόγονες συνθήκες, όσο και αν φωνάζουμε και όσο κι αν διαμαρτυρόμαστε.. Αλλά όσοι το τολμήσετε να ξέρετε ότι θα είναι οι πιο μοναδικές και ξεχωριστές διακοπές που κάνατε ποτέ.. Γιατί πέρα από συμπάθειες ή οτι δήποτε , η Λήμνος έχει να προσφέρει πολλά ακόμη και να σε γεμίσει! Μπορεί να είναι το νησί μου και να το υπεραγαπώ , αλλά αυτή είναι η αλήθεια.. Στη Λήμνο λένε κλαις δύο φορές.. Τη μια όταν φτάνεις και το βλέπεις για πρώτη φορά , και την δεύτερη όταν είναι να φύγεις γιατί δεν θες να το αποχωρηστείς!


Αποστολή κιθάρα.. :D

Και ναιιιι οι μέρες πέρασαν και αύριο είναι η μέρα που θα πιάσω την πρώτη μου κιθάρα στα χέρι μου!!! Αν και για αν γίνει αυτό πρέπει να οργανωθεί μια ολόκληρη αποστολή.. :Ρ
Ναι ναι αποστολή , μιας και θα πρέπει να φύγω το πρωί από την Καβάλα και να πάω Θεσσαλονίκη με τα ΚΤΕΛ.. Από κει κατευθείαν στον ΟΣΕ όπου με τους κολλητούς , ( ναι θα έχω και συνοδεία, μια φορά παίρνω κιθάρα και είναι και ευκαιρία για εκδρομή. :Ρ ) θα πάρουμε το τρένο για Φλώρινα.. Παρεμπιπτόντως πρώτη φορά θα μπω σε τρένο , μιας και δεν έτυχε να ταξιδέψω ξανα με αυτό το μέσο μέχρι και τα 22 μου χρόνια..( Ελπίζω να είναι καλα..)
από εκει θα μας παραλάβει ο φίλος μου ο Τάσος μιας και από αυτόν θα πάρω την κιθάρα και θα μου δείξει τα βασικά όπως κούρδισμα κτλπ.. Έπειτα έχει τρελή έξοδο και διανυκτέρευση στην Φλώρινα..
Τελικά είναι γαμάτη φάση μπορώ να πω, κι ακόμη πιο γαμάτη θα είναι η ΚΙΘΑΡΑ μου!!!!

Thursday, January 7, 2010

Νέες συνθήκες , νέο πρόσωπο :D


Τελικά μετά πολύ καιρό, σχεδόν 2 χρόνια αποφάσισα να ανανεώσω λίγο το interface του ιστολογίου μου και να το κάνω πιο ευχάριστο τόσο για μένα όσο και για όσους το διαβάζουν.. Επιστροφή στα πιο μουντά χρώματα λοιπόν , μιας και μετά από τόσο καιρό αισθάνομαι ότι αυτό είναι το πραγματικό στοιχείο που με κάνει να μπορώ να γράφω και ναι επικοινωνώ και που ταιριάζει και με τη παρούσα μου κατάσταη..
Κάποτε Seventh είχες πει ότι αλλάζοντας σε πιο φωτεινά και χαρούμενα χρώματα περίμενες το ίδιο και από τα κείμενά μου, τώρα μπορείς να περιμένεις την ίδια αλλαγή .. :D
Όσο περναέι ο καιρός τόσο νοιώθω να ωριμάζω και να μπορώ να διακρίνω καλύτερα τα πράγματα και τις καταστάσεις γύρω μου, έτσι μαζί και με μένα και το blog μου μεγαλώνει και ωριμάζει/.. Λοιπόν δεν θα πω άλλα γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Ελπίζω να σαας αρέσει όσο άρεσε και σε μένα η παρούσα διαμόρφωση του και να προσθέσω ότι ακόμη έχω αρκετά να προσθέσω , αλλά αυτά εν καιρό..

Under Construction



Για λίγες μέρες μέχρι να οργανώσω τη νέα εμφάνιση του ιστολογίου μου θα επικρατεί ένα μπάχαλο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα για αυτό θα ήθελα να ζητήσω την κατανόησή σας. :D
Ευχαριστώ!

Ανασκόπηση των φετινών γιορτών


Οι μέρες πέρασαν από τις διακοπές και σιγά σιγά ετοιμάζω τις βαλίτσες για επιστροφή στα βόρεια..
Φέτος ήταν οι πιο περίεργες διακοπές που είχα! Από την μία πέθανα κυριολεκτικά στην δουλειά φτάνοντας σε επίπεδα υπερκόπωσης καταλήγοντας μe κουρελιασμένα νεύρα.. Από την άλλη αποφάσισα να δω σοβαρά τη σχέση μου με την κιθάρα και την μουσική και μετά από άπειρες κυριολεκτικά συζητήσεις και πολύ τύχη σε λίγες μέρες θα κρατάω την καινούρια μου κιθάρα στα χέρια μου :D..
Από την άλλη αυτό που με έκανε να χαρώ ακόμη πιο πολύ είναι ότι ήρθα ακόμη πιο κοντά με άτομα από το νησί που μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες , φιλοδοξίες και όνειρα για αυτά που κάνουμε και πάνω από όλα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας.. Πραγματικά μπορεί από θέμα κούρασης να ήταν το κάτι άλλο , αλλά μέσα μου αισθάνομαι γεμάτος για όσα είδα , είπα και ένοιωσα , και πάνω από όλα για τις αποφάσεις που πήρα για μένα , μιας και κάποιες καταστάσεις με έκαναν να αναθεωρήσω για πολλούς και πολλά..
Τελικά πολλά από αυτά που μπορεί να ήταν ξεκάθαρα ,αλλά εγώ δεν μπορούσα να διακρίνω έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρα πλέον.. Τώρα το μέλλον θα δείξει κατά πόσο θα μπορέσω να κρατήσω τις αποφάσεις μου και τα σχέδια μου να μπουν σε μια τροχιά , αλλά δεν σκάω γιατί ξέρω πως καοντά μου έχω άτομα στα οποία μπορώ να στηριχθώ και να να με κάνουν να χαμογελάω ! Και αυτό είναι το ποιο σημαντικό από όλα.. :D

Υ.γ. Σχεδιάζω μια ριζική αναδιαμόρφωση του blog μου και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει να χειρίζεται κάποιο πρόγραμμα τύπου fotoshop για να με βοηθήσει να φτιάξω ένα λογότυπο , στη θέση που έχω την εικόνα με το καράβι και τον τίτλο του blog.. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει ας μ πει . ;)


Monday, January 4, 2010

Αχχχ αυτή η κιθάραα .. :Ρ





Τελικά είναι πολύ πιο δύσκολο να διαλέξεις κιθάρα από ότι φαντάζεσαι στην αρχη.. Ξεκίνησα με ένα bugget 100 ευρώ και για κιθαρα και για ενισχυτη..
Επειδή όμως ήταν μάπα το πακέτο που διάλεξα ανέβασα το ποσό και πήγα στα 100 ευρώ για κιθάρα και 100 για ενισχυτή , αλλά και πάλι είδα μετά από συμβουλες ότι δεν θα πάρω κάτι το αξιόλογο και έτσι μετά απο συζήτηση με ένα παιδί από το http://forum.kithara.gr/ ότι πιο πολύ με συμφέρει ναι χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή μου ως ενισχυτή για αρχή έτσι ώστε να εξασφαλίσω μερικά παραπάνω λεφτά για κιθάρα και όταν μπορέσω σε κανένα 3μηνο παίρνω και τον ενισχυτή ..
Μπορώ να πω ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι ότι πιο καλό έχω ακούσει τις τελευταιες μέρες μιας και το συνεχόμενο ανέβασμα του ποσού μόνο δυσφορία μου έφερνε μιας και δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά τώρα κυρίως λόγω των σπουδών μου και έτσι έφτασα να νοιώθω ότι ισως τελικα να μιην κάν ω τίποτα..
Οπότε παίρνω κιθάρα (Νο1, Νο2 ή Νο3 ) και με το πρόγραμμα Guitar Rig εξασφαλίζω και τον προσωρινό μου ενισχυτή.. Τώρα αν θα πάνε όλα όπως τα σχεδίαζα δεν ξέρω , αλλά νομίζω ότι βρήκα μια άκρη..

Υ.γ. Wise σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου !!
Radikal που έχεις χαθεί τώρα που χρειάζομαι καμιά συμβουλή???