Wednesday, December 30, 2009

Eπιλογή Κιθάρας


Λοιπό μετά από πολύυυ καιρό μάζεψα τα λεφτά και ήρθε η ώρα να αποκτήσω την πρώτη μου κιθάρα.. (FUCKING YEAAAA ) Έλα όμως που επιδή δεν έχω ιδέα τι μου γίνεται έχω χαθεί και δεν ξέρω τι να πάρω..
Το ποσό που διαθέτω είναι 100 ευρώ , αλλά επέιδή δεν έχω ιδέα από μουσικά όργανα θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσω και αργότερα αααμα μάθω παίρνω κάτι καλύτερο..
Και τώρα έρεται το δύσκολο μέρος.. Είμαι ανάμεσα σε Ηλεκτρική, Ακουστική και Κλασσική..
Όπως πολλοί ξέρετε η μεγάλη μου αγάπη είναι οι ηλεκτρικές, αλλά τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει τόσα πολλά από πολλούς που ξέρουν και από πολλούς περισσότερους που δεν ξέρουν για την επιλογή..
Σχεδόν όλοι μου λένε επειδή δεν το κατέχω καλύτερα είναι να πάρω μια κλασσική για αρχή και μετά βλέπω.. Δεν ξέρω αλλά η κλασσική δεν μου κάθετε και πολύ καλά.. Θα προτιμούσα μια ακουστική, αλλά από μια έρευνα που έκανα είδα ότι είναι πιο πολύ για να παιζεις συγχορδίες και οτι δεν στέκεται τόσο καλά μόνη της .. Και κάπου εδώ τα έχω παίξει και έχω χάσει την μπάλα.. :S
Και έρχομαι και σκέφτομαι μήπως τελικά είανι καλύτερα η ηλεκτρική?? Αλλά θέλει και ενισχυτή, και με 100 ευρώ τι να πάρω, ίσως ότι πιο χάλια υπάρχει γιατί όλοι μου λένε πρέπει να τα σκάσεις για μια καλή κιθάρα, και εδώ σκέφτομαι πως αν τελικά δεν το έχω και δεν ασχοληθώ τόσο θα έιναι χαμένα λεφτά.. ]
Νομίζω πως τότε που μου είχες πει για την κιθάρα Νίκο ήταν καλή ευκαιρία, αλλά δεν υπήρχε μία... ¨Σ Μπορεί κάποιος να μου δώσει καμιά βοήθεια πάνω στο θέμα ?????

Thursday, December 24, 2009

To παιδί και το PC



Ακολουθεί μια ανάρτηση που πάντα ήθελα να κάνω..
Πριν από χρόνια, σχεδόν 20, γεννήθηκε ένα παιδί κάπου σε ένα χωριό ενός ξεχασμένου από τον θεό και τους ανθρώπους νησιού.. Η ζωή στο χωριό ήταν γεμάτη κακουχίες και το να τα βγάλεις πέρα ήταν δύσκολο, αλλά με υπομονή και επιμονή όλα τα ξεπερνούσαμε..

Για τεχνολογίες όπως υπολογιστές ή οτιδήποτε ηλεκτρονικό ούτε λόγος μιας και η τεχνολογία και το χωριό δεν συμβάδιζαν μαζί, και για να λέμε και την αλήθεια εδώ τα βγάζαμε με δυσκολία πέρα και το να πάρεις κάτι τόσο ακριβό ήταν απαγορευτικό.

Θυμάμαι ότι η πιο πολύπλοκη συσκευή που είχε πέσει στα χέρια μου ήταν ένα κομπιουτεράκι πράξεων , και είχα σαν παιδί τόσο πολύ εντυπωσιαστεί που πήγαινα στο βιβλιοπωλείο του χωριού και χάζευα ότι είχε οθόνη και κουμπιά.. Έτσι έφτασα στο να μαζέψω έτσι ένα σωρό αριθμομηχανές, άσχετα αν δεν τις χρησιμοποιούσα γιατί πίστευα πως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς το μυαλό σου για να κάνεις τις πράξεις, τουλ τις πιο απλές..

Ώσπου έφτασα να πάω πέμπτη δημοτικού (το 1998) και στο σχολείο μας ήρθε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής, δώρο του συλλόγου προς τα παιδιά για να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία.. Για μένα ήταν κάτι το καινούριο και πρωτόγνωρο.. Περιττό να πω ότι είχα ξετρελαθεί με το μηχάνημα αυτό.. Θυμάμαι πως είχα πάει και πήρα μετά από συμβουλή των δασκάλων βιβλία για παιδιά για να μαθω τι θα πει λογισμικό και το πως δουλεύουν τα μηχανήματα αυτά.. Ήταν η πιο τέλεια χρονιά μου στο δημοτικό.. Την επόμενη οι δάσκαλοι μας την έφεραν και πήρν τον υπολογιστή στο γραφείο τους για προσωπική τους χρήση γκρεμίζοντας την χαρά μας..

Και έτσι ήρθε η ώρα να πάω γυμνάσιο και εκεί είχαμε υπολογιστές, αλλά δεκαετίας, δηλ το προηγούμενο σύστημα απο τα windows 95.. Φαντάσου τώρα από το windows 98 που μάθαμε
να περνάμε σε υπολογιστές που έτρεχαν λογισμικό με εντολές.. Πέρασε κι αυτή η χρονιά και τότε ο κολλητός μου πήρε τον πρώτο του υπολογιστή .. Εγώ τότε ήθελα να μπορέσω να πάρω αλλά δυστυχώς τα οικονομικά μας δεν μας το επέτρεπαν, και έτσι έμεινα με μια πίκρα μέσα μου, μια πίκρα που με συνόδευε όλα τα μετέπειτα σχολικά μου χρόνια , μιας και είχα μείνει ο μόνος από την παρέα που δεν μπορούσα να έχω υπολογιστή, κάτι που τόσο πολύ ήθελα..

Και για να μην τα πολυλογώ ήρθε η ώρα να περάσω στο πανεπιστήμιο και με το που πήρα το πρώτο μου στεγαστικό επίδομα έτρεξα να πάρω υπολογιστή, τον δικό μου υπολογιστή με τα δικά μου λεφτά.. Απλά δεν μπορούσε να είναι πιο τέλεια.. Και το πρώτο μου pc ήταν το laptopΑcer Aspire 1462 , το θρυλικό laptopaki που λέγαμε και παλιότερα.. Αν και επειδή δεν ήξερα μου την έφεραν στο μαγαζί που τον αγόρασα και μου τον πούλησαν 200 ευρώ παραπάνω, αλλά δε με ένοιαζε γιατί επιτέλους είχα το δικό μου μηχάνημα..

Και έτσι σιγά σιγά άρχισα να ψάχνομαι και να πειράζω τα πάντα, και αφού έμαθα τα πάντα πάνω στα XP πέρασα και στο linux, κάτι που στην αρχή να ομολογήσω φοβόμουν , αλλά΄τελικά απολαμβάνω όσο τίποτα πάνω στον υπολογιστή.. Aυτή την στιγμή έχω στην κατοχή μου το θρυλικό μου λαπτοπάκι που μετά απο 4 χρονια δε νμε πρόδωσε ποτέ και είναι το βασικό μου μηχάνημα, το Asus eee 1000HA netbook που του πέρασα αποκλειστικό σύστημα το Ubuntu και ένα Αcer 5930 ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που τρέχει να windows 7..

Πάντως για να διαπιστώσετε πόσο πολύ έχω χωθεί σε αυτά , όταν έρχομαι στο χωριό , το οποίο δυστυχώς είναι πολύ πίσω ακόμη, αν και τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται, με το που μπω στο πρακτορείο έρχονται γνωστοί μου συγχωριανοί για να τους διορθώσω τους υπολογιστές και να τους εξοπλίσω με ότι πιο καινούριο κυκλοφορεί.. Τελικά νομίζω πως ίσως να είναι στο αίμα μου να πορώνομαι με ότι έχει να κάνει με λογισμικό και οθόνες με πολλά κουμπάκια, καθώς μαθαίνω πως λειτουργεί σε πολύ λίγο χρόνο :Ρ

Monday, December 21, 2009

AVATAR


Προχθές πήγαμε και είδαμε το Avatar... Μετά από αυτό έμεινα με το στόμα ανοιχτό μιας και είναι από τις πιο υπέροχες ταινίες που είδα ποτέ, με τα πιο τέλεια εφέ και γραφικά που σε κάνουν να νιώθεις σαν να είσαι σε όνειρο και δεν θες να ξυπνήσεις.. Αυτή η ταινία τα είχε όλα, δράση , πλοκή , ανατροπές, αγάπη , τέλεια οικολογικά μηνύματα, εφέ, αγωνία, απογοήτευση .. Όλα τα συναισθήματα και χαρακτηριστικά που λες ότι ποτέ δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια ταινία δυόμιση ωρών.. Σε καθηλώνει τόσο με το σενάριο το οποίο πραγματικά είναι το καλύτερο που έχω δει σε ταινία και σε κάνει να αναρωτιέσαι για πολλά πράγματα στο τέλος της!! Νιμίζω ότι πρέπει να πάνε όλοι να την δουν γιατί είναι ένα αριστούργημα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!!

Friday, December 18, 2009

Η τελευταία εκπομπή για το 2009

ξεκινάμε την τελευταια εκπομπή για το 2009 LIVE @ http://skandalia.listen2myradio.com Αρχίστε να μπαίνετε!!!!!!!

Tuesday, December 15, 2009

More by Mark Osborne

Πριν από 2 χρόνια το είχα ανεβάσει ξανά στο blog μου , αλλά θα ήθελα να το ξαναδημοσιεύσω γιατί αξίζει όσο λίγα.. Αφιερώστε 6 λεπτάκια από τον πολύτιμο χρόνο σας και δείτε το , θα νοιώσετε διαφορετικά όταν τελειώσει..



υ.γ. radikal θυμάσαι????

We wish you a metal Xmas!!


Σήμερα το βράδυ θα κάνω μια ξεχωριστή εκπομπή , λίγο πιο κοντά στο πνέυμα των ημερών και εκτός από τα rock-metal κομμάτια που παίζω θα παίξω και μερικά χριστουγεννιάτικα metal τα οποία βρήκα και μου άρεσαν πολύ! Να είστε όλοι συντονισμέσνοι στις 10:30 στο Radio Skandalia!!!

Saturday, December 12, 2009

<=||=>


Υπάρχουν στιγμές που προσπαθείς να μπεις σε μια σειρά , να βάλεις στην άκρη ότι σε απασχολεί και να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις τι σου γίνεται , τι θέλεις και που πας.. Και πάντα εκεί που πιστέυεις ότι έχεις βγάλει μια άκρη και ξέρεις τι σου γίνεται , ή τουλ έτσι θες να πιστεύεις , γίνεται κάτι άλλο και στα ανατρέπει όλα.. Σ' άυτή την κατάσταση είμαι εδώ και 6 μήνες σχεδόν..
Όταν έχεις βάλει τη ζωή σου σε μια σειρά και προχωράς , κάθε μεγάλη αλλαγή σε ταρακουνάνει για τα καλα και σε αποσυντονίζει.. Για ένα πράγμα φημίζομαι , η μάλλον καλυτερα για δύο ,και το λενα από αυτά είναι η σταθερότητά μου , αλλά όπως πάω μόνο σταθερός που δεν έιμαι το τελευταίο διάστημα.. Τόσοι πολλοί προβληματισμοί, τόση αβεβαιότητα για όλα, κάθε μέρα και κάτι εντελώς διαφορετικό, χωρίς καμία λογική συνέχεια , χωρίς καμία αλληλουχία..
Τι θα γίνει με τη σχολή; Τι θα κάνω όταν τελειώσω; Θα γυρίσω στο νησί ή όχι; Θέλω να γυρίσω; Και μετά τι;
Αυτά κι άλλα πολλά , γυρίζουν συνέχεια στο μυαλό μου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, τουλάχιστον εδώ έρχεται το δέυτερο χαρακτηριστικό μου, η αισιοδοξία και με βγάζει από το αδιέξοδο, ή τουλ . με βοηθά στο να το ξεχάσω για λίγο.. Πάντως είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις τόσες επιλογές και θες να κάνεις το καλύτερο δυνατό , αλλά δεν είσαι σίγουρος αν αυτό είναι το σωστό ή όχι.. Άντε να δούμε...

Friday, December 11, 2009

Αρχισαμε!!!!!

Συνδεθείτε γρήγορα , ξεκινήσαμε !!!! LIVE @ Radio Skandalia

Thursday, December 10, 2009

linux και στο netbook επιτέλους!!! :D


Μόλις έκανα εγκατάσταση το καινούριο
Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) στο Netbook μου και έβγαλα μια και καλή τα widows που μου έσπαγαν τα νεύρα με τα κολλήματά τους.. Ειχα δοκιμάσει και παλαιότερα αλλά χωρίς επιτυχία μιας και τo netbook bootάρει μόνο από usb flash memory stick και δυστυχώς δεν είχα μπορέσει να καταφέρω να το κάνω να δουλέψει.. Μετά από τις συμβουλές του alfisti , τον οποίο και ευχαριστώ για την ανοχή του και την κατανόησή του,τα κατάφερα και τώρα μπορώ να απολαμβάνω τα καλούδια της νέας διανομής και στο μικρό μου Asus το οποίο περιττό να πω ότι πάει σφαίρα!!! Είχα κάνει την αναβάθμιση στον κύριο υπολογιστή μου και παλιότερα μόλις πρωτοκυκλοφόρησε η νέα διανομή, αλλά δεν είχα δει τόσες πολλές και τρανταχτές διαφορές μιας και έχοντάς το πειράξει από παλαιότερα σε θέμα εμφάνισης και προγραμμάτων δεν μου έκανε και τόσο μεγάλη αίσθηση.. Αλλά τώρα είναι αλλιώς, μιλάμε έχω κατενθουσιαστεί και κάνω σα παιδάκι που μόλις πήρε το δώρο του.. :Ρ τελικά λέει και πολύ μάλιστα, και σας συνιστώ άφοβα να το δοκιμάσετε κι εσείς γιατί πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τπτ από τα windows , πόσο μάλλον το αντίθετο!!
υ.γ. ρίξτε μια ματια κ στο βιντεάκι ;)

Wednesday, December 9, 2009

NOCTURNAL RITES - Never Again


Father, father, help me
I have sinned again
I just killed my last friend, can I go, can I go?
Father please relieve me
From this cross I bear
Couldn't help myself, can't we let it be?

No, never again
Never the same, my friend
I owe my lesson learned
Never again
I'll never crash and burn again, again, again

Father, father hear me
I am on my knees
And our dirty secrets, I won't tell, I won't tell
I got the shortest straw here
You're really nowhere near
To each his own, I'm better off alone

You'll never, you'll never learn
Just burn your bridges
I'll never, I'll never fall again

Tuesday, December 8, 2009

Εκπομπή Τρίτης \m/


Σήμερα Τρίτη βράδυ στις 10:30 θα κανω την καινούρια μ εκπομπή με Rock=Metal κομματια που όλοι αγαπήσαμε και πορωθήκαμε μαζί τους .. ;) Να είστε όλοι συντονισμένοι στο Radio Skandalia

Sunday, December 6, 2009

Aναμνήσεις.. :)


Yπάρχουν στιγμές που δένεσαι τόσο πολύ με κάποιο ζώο ώστε να το βάζεις πιο πάνω και από τους ανθρώπους.. Έτσι είχε γίνει με μένα και την Τζένη , τη σκυλίτσα που είχα στο χωριό, ένα μπασταρδεμένο κυνηγόσκυλο το οποίο πραγματικά ήταν ότι πιο κοντινό είχα σε ζώο, κ είχαμε δεθεί τόσο που μόνο κ από το γαύγισμά της καταλάβαινα τι ήθελε να μου πει.. Πρωτη φορά μου την έφεραν το 1994 λίγο πριν πεθάνει ο παππούς μου και από τότε είμασταν σχεδόν αχώριστοι, μεγάλωνε αυτή , μεγάλωνα κι εγώ μαζί της και για να μη τα πολυλογώ ήρθε η ώρα να φύγω στη θεσσαλονίκη για σπουδές το 2005 , μετά από 11 χρόνια.. Ε , όπως έιναι φυσικό το σκυλί μου το έβλεπα κάθε φορά που επέστρεφα πίσω .. Με τα χρόνια όμως η Τζένη άρχισε να γερνά και σιγά σιγά δεν άκουγε τίποτα, της μιλούσαμε κκ δεν ανταποκρινόταν και κάποια στιγμή σταμάτησε και να γαυγίζει , όταν προσπαθούσε να γαυγίσει ακούγονταν μόνο κάτι βραχνοι ήχοι... Εφυγα εκείνο το Σεπτέμβρη και επέστρεψα τα Χριστούγεννα όπως έκανα κάθε φορά.. Όμως εκέινα τα Χριστούγεννα ήταν διαφορετικά, με το που πάτησα το πόδι μου στο σπίτι και βγήκα από το αμάξι, ο σκύλος μου σηκώθηκε και άρχισε να γαυγίζει από χαρά , κάτι που με παραξένεψε καθώς δεν είχε οπτική επαφή μαζί μου και επειδή δεν ήταν σε φάση να κάνει κάτι τέτοιο λόγω ηλικίας.. Η μάνα μου μου έιπε ότι εδώ και 4 μήνες δεν είχε ακουστεί καθόλου, και μόλις κατάλαβε ότι έφτασα σηκώθηκε και άρχισε να μου δείχνει τη χαρά της.. Μετά από λίγες μέρες την χάσαμε λόγω ηλικίας, αλλά αυτό το περιστατικό έχει χαραχτεί για πάντα μέσα μου, μιας και ήταν ότι πιο περίεργο και ταυτόχρονα πιο γλυκό έχω δεί στη ζωή μου.. Ένα ζώο περιμένει καρτερικά το αφεντικό του, αν και πιο πολύ θα μου άρεσε η λέξη σύντροφος, και οσο κι αν δεν μπορεί του δείχνει την αγάπη του.. Πραγματικά , αυτό δε ξέρω αν θα το συντήσω ποτέ σε άνθρωπο , αν και είμαι σίγουρος πως είναι πολλοι εκεί έξω .. Δε ξέρω γιατί κάθομαι και σας τα γράφω όλα αυτά , αλλά εχθές μου ήρθε όλο το περιστατικό στο μυαλό μου και το σκεφτόμουν, κι ένα είναι σίγουρο , όσα χρόνια κι αν περάσουν η Τζένη θα είναι ότι πιο κοντινό είχα σε μένα. :)

Friday, December 4, 2009

Nέα Εκπομπή!!!!!

Σήμερα το βραδυ στις 10:30 θα γίνει η μουσική εκπομπή μου με Rock-Metal κομμάτια ... Να είστε όλοι συντονισμένοι στο http://skandalia.listen2myradio.com/ !! :)))))))))))))))))))))))))))))))!