Tuesday, August 11, 2009

Get a real life!!!!!!!


Οι μέρες μέρες τρέχουν σαν το νερό , κι εγώ πάντα στην ίδια θέση , στο ίδιο μέρος κάνοντας το ίδιο πράγμα που ξέρω τόσο καλά να κάνω..
Αναγκαστικά μιας και δεν έχω τπτ να κάνω μερικές φορές και είμαι μπροστά από τον υπολογιστή έχω ανοιχτό το facebook, και από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθομαι και μιλάω με κόσμο , τον οποίο δεν γνώριζα και γνώρισα τον τελευταίο καιρό.. Δε λέω , καλά είναι όλα αυτά , αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο ειναι αυτή η συνήθεια , να κάθεσαι μπροστά από μια οθόνη και να μιλάς καλό ή κακό..
Ακόμη και για να βρεις κοπέλα , πιο εύκολα θα τα φτιάξεις μαζί της μπροστά από την οθόνη, παρά όταν την δεις σε ένα club και πας να της μιλήσεις..
Πάντως αυτό που κατάλαβα όλο αυτόν τον καιρό , είναι ότι όλοι σχεδόν που λιώνουμε στο facebook , και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς, κουβαλάνε πολλά ψυχολογικά άλυτα πολλές φορές που προσπαθείς να τα μοιραστέις με τους άλλους μέσα από μια ανάρτηση στον τοίχο σου και αρκείσαι στο να το σχολιάσουν και να σου δείξουν αν τους άρεσε αυτό που έγραψες , ή όχι.. Τελίκά αξίζει όλο αυτό???
Pραγματικά δεν ξέρω τι να σας πω.. Σίγουρα γνωρίζεις κόσμο έτσι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα γνώριζες, άλλα και τι έγινε... Σιγά τα αυγά..
Δε ξέρω, μετά από αρκετό καιρό μέσα στο facebook, άρχισα να κουράζομαι από την ίδια ατέρμονη επανάληψη των πραγμάτων και των καταστάσεων των χρηστών... Αλλά όταν είσαι αναγκασμένος να είσαι όλη μέρα στο μαγαζί, κάπως πρέπει να ξεγελάς το χρόνο , μέχρι να περάσει η ώρα να σχολάσουμε..
Τελικά μάλλον ένα είναι το συμπέρασμα μετά από όλα αυτά : GET A REAL LIFE!!!!!!

Sunday, August 9, 2009

Οικισμός 14.000 ετών στη Λήμνο

Ο ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ


Εκπληκτα τα μέλη της ομάδας αρχαιολόγων με επικεφαλής τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νίκο Ευστρατίου ανακαλύπτουν στη Λήμνο τα απομεινάρια του παλαιότερου έως τώρα ανθρώπινου οικισμού στο Αιγαίο. Τα πρώτα ευρήματα Ελλήνων αρχαιολόγων και συνεργαζόμενων ερευνητών από Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ιταλίας μιλούν για σημαντικά ευρήματα του 12000 π.Χ., δηλαδή πριν 14.000 χρόνια.

Αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον καθηγητή Ν. Ευστρατίου του ΑΠΘ στην παραλία Λουρί του Δήμου Μούδρου

Ευρήματα που τοποθετούν στη Λήμνο την παλαιότερη ανθρώπινη εγκατάσταση στο Αιγαίο. Μια θέση που, όπως λένε οι επιστημονικές πληροφορίες, αντίστοιχή της λείπει ακόμη και από το σύνολο των ηπειρωτικών Βαλκανίων.

Αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως λίθινα εργαλεία και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας, φέρνουν στο φως αρχαιολόγοι που σκάβουν στη θέση Ούριακος της παραλίας Λουρί του δημοτικού διαμερίσματος Φισίνη του Δήμου Μούδρου στη Λήμνο. Η πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογικά θέση εντοπίστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης του χώρου για τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης των επισκεπτών της όμορφης παραλίας.

Στις αρχές του Ιουνίου ξεκίνησε η αρχαιολογική ανασκαφή που έφερε στο φως ευρήματα της επιπαλαιολιθικής εποχής, δηλαδή πριν 14.000 χρόνια περίπου. Τα πρώτα στοιχεία της ανασκαφής κάνουν λόγο για μια εγκατάσταση κυνηγών, τροφοσυλλεκτών και ψαράδων του 12000 π.Χ., τα οποία σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ανατρέπουν τα μέχρι τώρα στοιχεία για την ανθρώπινη παρουσία στον χώρο του Αιγαίου. Εως τώρα πίστευαν ότι οι παλαιότερες ανθρώπινες παρουσίες έχουν εντοπιστεί στο Αρχιπέλαγος στη λεγόμενη Σπηλιά του Κύκλωπα στα Γιούρα, βόρεια της Αλοννήσου και στο Μαρουλά της Κύθνου, προσδιοριζόταν δε στο 8000 π.Χ.

«Η Λήμνος», λέει Νίκος Ευστρατίου, ο επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών, καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για τα προϊστορικά αρχαιολογικά της ευρήματα. Μέχρι τώρα η πιο γνωστή αρχαιολογική περιοχή ήταν η Πολιόχνη και μετά το Κουκκονήσι. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση της ανθρώπινης παρουσίας στο νησί, που μας πάει τουλάχιστον 12 χιλιάδες χρόνια π.Χ. και αφορά την εγκατάσταση ανθρώπινης παρουσίας. Είμαστε πάντως στην αρχή της ανασκαφής πλην όμως διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια πλούσια και ενδιαφέρουσα επιστημονικά θέση».

Τα πρώτα ευρήματα καθώς και τα συμπεράσματα των νέων σημαντικών αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, που γίνονται με τη συνδρομή του Δήμου Μούδρου και με τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Αιγαιακής Προϊστορίας αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα σε διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο. Να σημειώσουμε εδώ πως η Λήμνος θεωρείται μια από τις περιοχές με σημαντικά προϊστορικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ο οικισμός της Πολιόχνης που κατοικήθηκε από τα μέσα της 5ης έως τα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ. και του οικισμού στο Κουκονήσι της ίδιας περίπου χρονολογικής περιόδου από την πρώιμη έως την ύστερη εποχή του Χαλκού. *

Πηγή : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/06/2009&id=57303

Thursday, August 6, 2009

Every Day is a New Life


Οι μέρες περνάνε και η ζέστη καλά κρατεί..Τι κι αν στο χωριό δεν έχει σταματήσει να φυσάει, από λίγο κάθε μέρα, εμέις συνεχίζουμε να λιώνουμε..
Κι όσο περνάνε οι μέρες , τόσο εγώ κάθομαι και σκέφτομαι πως σε 20 μέρες θα αρχίσω μια νέα ζωή σε μια καινούρια πόλη, μακριά από ότι είχα μάθει μέχρι τώρα, και κυρίως μακριά από τα παιδιά.. Τόσο καιρό το αγνοούσα, αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός τόσο πιο πού το σκέφτομαι και όσο πιο πολύ το σκέφτομαι ψιλοαπελπίζομαι..
Που πάω εγώ εκέι , μόνος κ αποκομένος από όλους και όλα... Μια ηθελημένη απόσυρση για να πάρω καποτε το πτυχίο μου, και να τελείωσω, είναι και το ρημάδι το οικονομικό στη μέση, βλέπεις με 2 σπίτια , το δικό μου και του αδερφού που να τα βγάλεις πέρα ..
Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως κάνω βλακεία που φεύγω... Δε μπορεί , όπως έλεγα πάντα κάθε τι γίνεται γι ακάποιο σκοπό και για καλό... θα δείξει.. που θα πάει 20 και σήμερα μείνανε..