Tuesday, September 30, 2008

Wall-E


Πριν από λίγο είδα το Wall-E της Pixar και μπορώ να πω ότι ίσως να είναι ότι πιο αγνό, ωραίο και καθαρό animation που έχω δει. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια στην ταινία γιατί μιλάει από μόνη της για όλα όσα πρέπει να ακούσουμε, για τον έρωτα , το περιβάλλον , την ελπίδα , το συναίσθημα , το ενδιαφέρον και για πολλά ακόμη τα οποία δεν θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Πραγματικά , αυτή η ταινία με γέμισε απίστευτα και μπορώ να πω ότι ξεκαρδίστηκα σε μερικά σημεία, τόσο που να μη μπορώ να σταματήσω να γελάω. Πραγματικά ίσως η πιο αξιολάτρευτη και ορθή ταινία που έχω δει εδώ και πολύ καιρό.
p.s. Θα την λατρέψετε...

Αν εχεις τύχη διάβαινε


Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να μοντάρω το κινητό μου τηλέφωνο έτσι ώστε να μπορέσω να του εγκαθιστώ καινούρια προγράμματα , εφαρμογές , θέματα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος καθώς οι εφαρμογές που υπάρχουν στο ιντερνετ είναι απεριοριστες. Περιττό να πω ότι το τηλέφωνό τρέχει λογισμικό liνux και είναι ένα πραγματικό κόσμημα το οποίο παρά τις τρομερές του δυνατότητες στο πλαίσιο έχει μόνο 150€, πράγμα κάπως περίεργο γιατί στα περισσότερα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας έχει 260-299€. Μέχρι τώρα του έχω αλλάξει τα φώτα μπλοκάροντάς το πάρα πολλές φορές, αλλά πάντα καταφέρνω να το ξεμπλοκάρο και να το κανω καλύτερο από πριν. Σήμερα προσπαθώ να εγκαταστήσω θέματα σε μορφή pskn, και μπορώ να πώ ότι μετά από 4 ώρες και μερικές παραμορφώσεις της οθόνης κατάφερα να το ρυθμήσω και τώρα προσπαθώ να του προσθέσω τη σειρόμενη μπάρα του i-phone για να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει με ένα συρσιμο της μπάρας στην οθόνη. Βέβαια πάνω που άρχιζα έκανα τη βλακεία να κλειδώσω το τηλ χωρίς να ξέρω τον κωδικό που το ξεκλειδώνει. Υποθέτοντας πως θα μου ζητούσε το puk. Αρχισα να κάνω λοιπον το σπίτι φυλλο και φτερό μέχρι που θυμηθηκα ότι έχω ξεχάσειν τνη κάρτα με τους κωδικούς στο νησί. Έτσι σε μια κίνηση απελπισίας είπα να βάλω κανενα κωδικό εντελώς στην τύχη μπας και το ανοίξω . Φανταστήτε όμως ότι οι πιθανότητες να βρεις το σωστό κωδικό είναι απειροελάχιστες έως ανύπαρκτες. Έλα που όσο μικρές και να ήταν οι πιθανότητες η τύχη μου είναι στα πάνω της και με τη 2η προσπάθεια ξεκλείδωσε , ,κάνοντάς με να μείνω μλκς με την επιτυχία μου. Τελικά αν σε θέλει.....

Monday, September 8, 2008

Blogάρω γιατί το γουστάρω... ;Ρ


Είναι σχεδόν μία η ώρα. Ενώ θα έπρεπε να βρίσκομαι στο κρεβάτι μου και να κοιμάμαι μιας και έξι παρά θα ξυπνήσω για να πάω για εξετάσεις άνοιξα τον υπολογιστή κα γράφω. Δε ξέρω γιατί θυσιάζω την ξεκούρασή μου και κάθομαι και γράφω αυτή την ανάρτηση, απλά νοιώθω πως τώρα αυτό θέλω να κάνω και απλά το κάνω. Αν θα μπορούσα να βρω ένα αρνητικό πάνω μου θα ήταν ότι ποτέ δεν ακολουθώ τους κανόνες που θέτω. Πάντα , μα πάντα ακολουθώ την παρόρμησή μου και πάντα αυτό μου βγαίνει σε κακό.
Κάθομαι και παρατηρώ την κίνηση που είχα τον τελευταίο καιρό στο μπλογκ, και μπορώ να καταλάβω πως αυτοί που με διάβαζαν έχουν ελατωθεί στο ένα τέταρτο αυτών που θυσίαζαν τον πολύτιμο χρόνο τους μέχρι και τον Μάϊο. Ίσως πλέον αυτά που γράφω να μην ενδιαφέρουν και πολλούς , ίσως να έχουν βαρεθεί, ποιος ξέρει... Πριν από λίγο καιρό σκεφτόμουν να αποσυρθώ και να σταματήσω να γράφω εδώ. Είχα και εγώ παρασυρθεί με τις υψηλές θεάσεις του blog μου και με το που είδα ότι πλέον είμαι ο μόνος που διαβάζει αυτά που γράφω απογοητεύτικα.Είναι περίεργη φάση και ψιλοαπογοητευτικό να γίνεσαι το κέντρο της προσοχής και μετά από λίγο τπτ.. Αλλά όποτε υποπέφτω σε αυτο το σφάλμα , σκέφτομαι ότι αυτό το blog είναι ένα μεγάλο κομμάτι μου και κάτι το οποίο με ευχαριστεί όσο λίγα πράγματα, και είναι κάτι που το γουστάρω τρελά. Μέχρι τώρα έχω δει πολλά blogs και έχω καταλάβει ότι το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά άρχισε από διαφορετικό κίνητρο και κατέληξε αλλιώς. Νομίζω ότι το blog ακολουθεί τον ιδιωκτήτη του, ωριμάζει μαζί του, παρακμάζει, παρασύρεται και γίνεται η προέκταση και η εξέλιξη του ατόμου το οποίο γράφει σ'άυτό. Έχω ακούσει γνώμες που υποστηρίζουν ότι τα blogs είναι μόνο για ενημέρωση, άλλοι λένε ότι είναι μόνο για ημερολόγιακό σκοπό, άλλοι λένε πως είναι μια βλακεία και τσάμπα σπαταλάμε χρόνο στο να γράφουμε σ'αυτά και να τα διαβάζουμε. Εγώ λέω πως είναι γιατί κάνουμε κάτι το οποίο μας αρέσει τρελά, έιναι μια έκφραση του εαυτού μας, μια εξωτερίκευση μιας βαθειάς εσωτερικής ανάγκης να μιλήσουμε και να ανοίξουμε το μυαλο μας στους άλλους , να τους δείξουμε όλα όσα σκεφτόμαστε και όλα όσα μας εκφράζουν, και κακά τα ψέματα πιστεύω ότι είναι και ένας μικρός εθισμός ο οποίος δυναμώνει με κάθε γραμμή και κάθε παράγραφο που γράφεται σε κάθε ανάρτηση. Το γουστάρω όσο τίποτα στον κόσμο το ότι ενώ θα έπρεπε να κοιμάμαι κάθομαι και γράφω αυτές τις γραμμές.. Κάθε ανάρτηση είναι μια παρόρμηση της στιγμής , μια ιδέα που παίρνει μορφή ως κείμενο και αναρτάται δημόσια σε κοινή θέα, μια σκέψη και μια εμπνευση η οποία υλοποιείται..Λοιπόν ακόμη κι αν μείνω ο μόνος που με διαβάζει θα συνεχίσω να γράφω γιατί κάνω κάτι το οποίο με ευχαριστεί..

Saturday, September 6, 2008

Τελικά μήπως είναι καλά στην κόλαση??????



Αν μου ζητάγατε να χαρακτηρίσω την εβδομάδα που πέρασε , εκτός από το διάβασμα, τα 2 μαθήματα που έχω ήδη δώσει το άγχος το οποίο με τυρρανάει και που πρώτη φορά το νοιώθω τόσο έντονα, θα μπορούσα να πω ότι ήταν και μια μικρή περίοδος μύησης στον κόσμο του Hellboy, μέσα από το διάβασμα νουβέλων του Mike Mignola και των 2 ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει, το Hellboy το Hellboy II The golden Army, οποιο θα βγει στους κινηματογράφους στα μέσα Σεπτεμβρίου..
Δε ξέρω γιατί, αλλά το περίεργο μαύρο Χιούμορ που έχει, ο περίεργος σχεδιασμός που έχει, αν και καινούριο κομικ, μόλις 15 χρόνων, σε παραπέμπει σε κόμικ της δεκαετίας του 60 , κάτι που λατρεύω καθώς και η πορεία του Ήρωα ,Ηellboy, γιου του Σατανά τον οποίο έφεραν καταλάθος στη γη και ο οποίος προσπαθεί να διαλέξει το δικό του μονοπάτι και να αποποιηθεί το πεπρωμένο του ως καταστροφέα του κόσμου με έχουν συναρπάσει.
Έχω διαβάσει πάρα πολλά κομιξ , και δεν εννοώ τα Μικυ Μαους , τα οποία και εκτιμώ αλλα ποτέ δε με τράβηξαν τόσο , όσο τα πιο ώριμα και σοβαρά κόμικ, τα οποία έχουν κάτι να σου πουν , κάτι να σου δείξουν.
Μπορεί στους περισσότερους , οι οποιοι τα θεωρούν όλα μικυ μαους, να μην γίνονται κατανοητά και να ακούγονται παράξενα, αλλά σε όσους έχουν ασχοληθεί και περίμεναν με λαχτάρα να βγει το επό μενο τεύχος για να δουν τη συνέχεια της ιστορίας , αυτά είναι πιο ξεκάθαρα.
Πάντως για να επανέλθω στο θέμα του Hellboy , μπορώ να πω ότι είναι παράξενο κόμικ, αλλά σε κερδίζει και σε ενθουσιάζει όσο προχωράς και εμβαθύνεις στην Ιστορία του Ήρωα..
Μπορεί να ακουστεί κάπως , αλλά μέσα από την ανάγνωση, μπορώ να πω πως εκτίμησα λίγο παραπάνω την κόλαση ;Ρ... Πάντως πριν δείτε τις ταινίες διαβάστε πρώτα το κόμικ. Ακούστε με και δε θα απογοητευτείτε...


Κατεβάζοντας e-books


Περνάω τις μέρες μου προσπαθώντας να διαβάσω το μάθημα τιη Δευτέρας, Στατιστική παρακαλώ, και παράλληλα τους φίλους μου να εγκαταλείπουν ένας ένας την απόπειρα να το δώσουν. Ελπίζω να πάει καλά και να το περάσω μιας και θα μου αποφέρει πολλά οφέλη.. Τέσπα ας το κόψω με τα μαθήματα , γιατί θα παρασυρθώ και θα αρχίσω να γράφω ασταμάτητα..
Εχθές λοιπόν ,μέσα στην "πάλη " μου με τα βιβλία της σχολής ανακάλυψα μια σειρά από βιβλία τα
οποία πάντα θα ήθελα να διαβάσω , κι έτσι άρχισα το κατέβασμα , το οποίο με κράτησε άγρυπνο ως το πρωί. Δε ξέρω γιατί γίνεται , αλλά όταν βρω βιβλία που να ξυπνούν τη περιέργεια, θέλω πάση θυσία να τα αποκτήσω με μια συλλεκτική δεινότητα ..
Τα βιβλία που βρήκα είναι:
  1. Erwin Schroedinger - Η φύση και οι Έλληνες
  2. Μια τεράστια συλλογή από βιβλία χημείας
  3. Steven Pressfield - Οι πύλες της φωτιάς
  4. Gino Loria - Η ιστορία των μαθηματικών ( 3 τόμοι)
  5. Μετρώντας τον άχρονο χρόνο
  6. Ψυφιακό οχυρό
  7. Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ
  8. Paul Davies - Χρονομηχανές
  9. Ubuntu Linux και Επιφάνεια Εργασίας Gnome
  10. The book of numbers
  11. Matlab ( οδηγός στα Ελληνικά)
  12. Τεχνητή νοημοσύνη
  13. Jim Al-Khalili - Quanτικά παράδοξα ( τρομερό!!!!)
  14. Stephen Hawking - To χρονικό του χρόνου
  15. James Gleick - Χάος μια νέα επιστήμη
  16. How to install ANYTHING in Ubuntu!
  17. solar system
  18. Clifford Wilson - Απαντήσεις στον Νταινικεν
  19. Thomas Taylor - H θεωρητική αριθμητική των Πυθαγορείων
  20. Η θιβετανική βίβλος των Νεκρών
  21. Ο Πατήρ Παΐσιος Μου Είπε ...
  22. Tony Hey & Patrick Walters - To νέο κβαντικό σύμπαν
  23. ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ
  24. Handbook of Mathematical Functions - Abramowitz - Stegun
  25. Μια συλλογή από 200 e-books με όλη την αρχαία ελληνική γραμματεία
και τώρα κατεβάζω μια συλλογή από 200 και πάνω βιβλία μαθηματικών ..
Τα torrents τα βρήκα στο gamato.info και μπορώ να πω ότι είναι από τα καλύτερα οργανωμένα τορεντάδικα στο δικτυο. Σιγά σιγά θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα ανεβάσω στο SCRIB, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να τα διαβάζουν..

Πάντως , αν σας ενδιαφέρουν δοκιμάστε να τα κατεβάσετε και πιστέψτεμε , δε θα απογοητευτείτε....

Monday, September 1, 2008

και τώρα τι;;;


Έρχεται κάποια στιγμή που καθώς κάθεσαι και σκέφτεσαι την ως τώρα πορεία σου καταλαβαίνεις πως όλα τα κάνεις με τον λάθος τρόπο και πως τα σφάλματα και οι λάθος επιλογές είναι πάρα πολλές για να τις αγνοήσεις.
Το απόγευμα δίνω το πρώτο μου μάθημα , (ναι το ξέρω ότι θα έπρεπε να διαβάζω τώρα, είναι και αυτό μια από τις λάθος επιλογές), και καθώς το διαβάζω έχω στο μυαλό μου ότι έχω κάνει τεράστια βλακεία που δεν το πέρασα όταν έπρεπε, αλλά και για τς ευκαιρίες που έχω χάσει στην πορεία για να το δώσω και να το περάσω. Θα μου πείτε , πως αν είναι για ένα μάθημα πάει και έρχεται. Το κακό όμως είναι πως από τα 17 που μου μείνανε τα 12 ακολουθούν την ίδια πορεία με το σημερινό.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά ενώ γνωρίζω πως πρέπει να κινηθώ , το ότι πρέπει να ασχοληθώ και το πως πρέπει να το κάνω , δε μου βγαίνει... Και όταν κάθομαι και ασχολούμαι σοβαρά καταλαβαίνω τον πολύτιμο χρόνο που χάλασα και πως όσο κι αν τρέξω δεν προλαβαίνω να σώσω την κατάσταση και μετανιώνω για τα λάθη μου... Σήμερα δίνω οπτική και αύριο δομή των υλικών , δε θέλω να πω μεγάλη κουβέντα αλλά είναι η πρώτη φορά που φοβάμαι σε εξεταστική. Μέσα στο μυαλό μου γυρίζουν πάρα πολλά , όπως το ότι έχω φθάσει στο 4ο έτος και ότι σε ένα χρόνο τελειώνω, το ότι έχω αρκετά μαθήματα στην πλάτη μου, το τι κινήσεις θα πρέπει να κάνω για να πάει καλά και η φετινή χρονιά, το επίδομα στέγασης που πρέπει να πάρω περνώντας μερικά μαθήματα και πάει λέγοντας....
Ενώ προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος , το μόνο που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι ένας απροσδιόριστος φόβος να με διακατέχει....
Επειδή γνωρίζω τον εαυτό μου, ξέρω ότι αυτό το συναίσθημα από την μία δεν είναι καλό , αλλά από την άλλη καταλαβαίνω ότι είναι ένα καμπανάκι που χτυπάει μέσα μου για να με ξυπνήσει.. Δε ξέρω , ο χρόνος θα δείξει..
btw Καλή Επιτυχία ! σε όσους γράφουν αυτή την περίοδο και καλά αποτελέσματα..