Saturday, August 30, 2008

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΟΡΕ????


Αποχη από το ιντερνετ.... Ειλικρινά δεν παλεύεται η κατάσταση. Θέλω να μπω και δε μπορώ και πρέπει να αρχίσω και μια πτυχιακή εργασία λέμε τώρα.. Πάλι καλά που υπάρχει και το κινητό και βολεύεται λίγο η κατάσταση και μπορώ του και ενημερώνομαι λίγο.. Τέσπα, μετά από την προσωπική μου γκρίνια για την αποχή μου από το διαδίκτυο, έρχεται η απορία. Βέβαια αυτό που με κάνει να απορώ είναι κάτι εντελώς άσχετο με τα παραπάνω. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: σήμερα μετά από περίοδο 6 μηνών είδα για πρώτη φορά ειδήσεις , και μπορώ να πω ότι έπαθα έν σοκ. Όλες οι ειδήσεις είχαν να κάνουν με το οικονομικό και με την πρόσθετη φορολογία της κυβέρνησης καθώς και με την έξοδο από τα βαρέα και ανθυγιεινά 100 κατηγοριών από τις 192 που ήδη υπήρχαν αλλά και με τό ότι όλοι οι άρρωστοι θα επιβαρύνονται με τα πλήρη έξοδα των φαρμάκων τους. Και έρχομαι λοιπόν να αναρωτηθώ: Μα που στο διάολο πάμε ρε γμτ. Έχουν βαλθεί να εξοντώσουν τους εργαζόμενους κάτοικους αυτής της χώρας? Πόσο θα πάει ακόμη με αυτούς τους ρυθμούς? Τους παππούδες που με μια αισχρή σύνταξη που δε φτάνει ούτε για ζήτω , τους σκέφτηκε κανείς? Τους νέους επαγγελματίες που τώρα προσπαθούν να στήσουν τη ζωή τους του σκέφτηκαν? Τι πραγματικά γίνεται, τόσο μπουρδέλο είναι τα οικονομικά αυτού του κράτους? Αντί όλοι αυτοί που υπερασπίζονται δήθεν τα συμφέροντά μας δώσουν στο ταμείο του κράτους τα λεφτά από τις μίζες που έχουν πάρει από SIEMENS , ομόλογα, έργα δημοσίου και πολλά ακόμη, μια χαρά θα σωθεί η οικονομία μας , αλλα που να φιλοτιμηθούν αυτοί οι άρπαγες να κάνουν κάτι τέτοιο.... Δε νομίζω να αντέξει πολύ ακόμη αυτή η ρημαδοχώρα με τους ρυθμούς που πάμε, θα έρθει η ώρα και η στιγμή που θα αρχίσουν οι αντιδράσεις για όλα αυτά που γίνονται σε βάρος μας, και πιστέψτε με δε θα αργήσει πολύ αυτή η ώρα...

Saturday, August 16, 2008

I will be back


Πέρασαν οι μέρες και έτσι σιγά σιγά ήρθε η ώρα της επιστροφής. Σε 5 μέρες επιστρέφω στην πόλη για να αρχίσω την προετοιμασία για τις εξετάσεις , μιας και από τη 1/9 αρχίζει το πάρτυ. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μου , για να καταφέρω να πάρω πτυχίο στο χρονικό πλαίσιο που μου έχει δωθεί, θα πρέπει σε κάθε εξεταστική, αρχίζοντας από αυτή του Σεπτεμβρίου , να περνάω 6 μαθήματα.
Με
την πρώτη ματιά δε φαίνεται και τόσο τρομερό, αλλά με μια δεύτερη σκέψη θα καταλάβει κανείς πως αυτό είναι πολύ ,μα πάρα πολύ δύσκολο. Ιδίως όταν σε μερικά η ύλη φτάνει τις 600 σελίδες ...
Και πρέπει να αγγίζεις διαφορετικά πεδία σε κάθε μάθημα.
Πως μπορείς να συνδιάσεις κβαντομηχανική Ι & ΙΙ με ηλεκτρονική, και στερεά?
Δε θέλω να πω μεγάλη κουβέντα ακόμη, γιατί όποτε το κάνω μου βγαίνει σε κακό και στο τέλος το μόνο που καταφέρνω να κάνω είναι μια τρύπα στο νερό..
Τεσπα, το μόνο που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και καθαρό μυαλό. Άντε για το πρώτο κάτι μπορώ να κάνω, αλλά για το δεύτερο δε μπορώ να κάνω τπτ, γιατί αυτό εξαρτάται από την εκάστοτε ψυχολογία που έχω..
Όπως και να έχει ελπίζω ότι όλοι θα τα πάμε καλά φέτος , γιατί πλέον αυτό έχει γίνει επιτακτική ανάγκη..
Άντε καλή αρχή να 'εχουμε και ακόμη πιο καλό τέλος!!!

υ.γ. Άσχετο, αλλά το ubuntu απλά μαμαει.....

Thursday, August 14, 2008

Ναι, τα κατάφερα... Ειμαι νέος χρήστης linux


Tελικά μετά από 3 ημέρες προσπάθειας, εξαιτίας μιας μικρής παράβλεψης , τα κατάφερα και εγκατέστησα το ubuntu..
Μπορώ να πω πως είναι ότι πιο τέλειο έχω δει μέχρι τώρα. Προς το παρόν κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να μπορέσω να το απολαύσω στο έπακρο τα οφέλη που μπορεί να μου προσφέρει αυτό το νέο λειτουργικό, και πιστέψτε με μπορεί να δώσει πολλά.. Βέβαια χρειάζεται μια εξοικείωση η οποία θα μου πάρει αρκετό χρόνο, υπολογίζω περίπου 4-5 μέρες μέχρι να το συνηθίσω, επειδή σε μερικά σημεία μοιάζει αρκετά με τα windows .. Τώρα ανακάλυψα πως μπορώ να κάνω το laptop να εξομοιώσει το περιβάλλον εργασίας των Mac-Os και πιστέψτε με είναι όλα τα λεφτά...
Αν με βλέπατε , θα βλέπατε ένα παιδάκι που ανυπομονεί να ανοίξει τα δώρα του και να δει τι έχουν μέσα.. Τόσο ενθουσιασμένος είμαι , και πιστέψτε 'με τα κουτιά αυτά περιέχουν τρομερά δώρα..
Πάντως όσοι θέλετε να ασχοληθείτε κατεβάστε τη διανομή του ubuntu από εδώ και "κάψτε" την σε ένα cd.. Έπειτα κατεβάστε από εδώ ένα χρήσιμο οδηγό εγκατάσταση , τον οποίο έγραψε ο Darth Sion απο το pcw και αφού τον διαβάσετε ακολουθήστε τα βήματα πολύ προσεκτικά. Μόνο να τονίσω πως κατά την εγκατάσταση να μην ξεχάσετε να ορίσετε χώρο στο σκληρό για SWAP (εικονική μνήμη). Αυτό θα σας γλιτώσει από περιττό κόπο και θα σας εξασφαλίσει μια πετυχημένη εγκατάσταση..
Αξίζει να ασχοληθείτε, εκτός από ένα εξελιγμένο σύστημα με δυνατές αποδόσεις και τέλεια γραφικά είναι και αρκετά κατανοητό στη χρήση ,(με λίγη προσπάθεια και χρόνο βέβαια). Και το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος , το λειτουργικό αυτό είναι δωρεάν καθώς και οι εφαρμογές που αναπτύσονται.. Λοιπόν , μήπως να το ξανασκεφτείτε???

Monday, August 11, 2008

UBUNTU


Επιτέλους ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα..
Θα εγκαταστήσω τη διανομή Ubuntu για να μπορέσω επιτέλους να μπω και εγώ στον μαγικό κόσμο του Linux-Unix και να δω με τα ίδια μου τα μάτια ποσο καλό είναι και τι δυνατότητες έχει το εν λόγω συστημα..
Μετά από πολύ σκέψη και περισυλλογή, το λέω εδώ και 2 χρόνια έχοντας πρήξει όλους τους φίλους μου, αποφάσισα πως τώρα είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να το κάνω και να προχωρήσω.
Όταν έχεις μάθει μια ζωή στα Xp, και έχωντας δουλέψει με όλες τις διανομές, από τα περιβόητα windows 3, 95,98, 2000 και ΧΡ, τα Vista απλά τα αγνοώ, ήρθε η ώρα να δω και την "άλλη πλευρά του φεγγαιού". Εχθές εγκατέστησα το VMware το οποίο είναι μια εικονική μηχανή η οποία σου επιτρέπει να τρέξεις το ubuntu και όποια άλλη διανομή linux θέλεις μέσα από τα Xp. Δεν πρόλαβα να τελειώσω εχθές την εγκατάσταση γιατί είχα ξεχάσει πως δεν έχω κάνει εγκραφήγ στο Power iso το οποίο χρησιμοποιώ για να αποθηκεύσω το Ubuntu... Tεσπα, σήμερα κατέβασα τους κωδικούς και είμαι έτοιμος να προχωρήσω .
Ευχηθείτε μου καλή συνέχεια και να πανε όλα καλα για τί αν το γ....ω δε θα έχω pc για να σας γραφω.....

Saturday, August 9, 2008

Οι γερμανοι μεταναστες έρχονται στην ελλάδα....

Thursday, August 7, 2008

Μικρός απολογισμός


Οι μέρες περνάνε και μια εξεταστική άρχισε να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα με αρκετές υποσχέσεις , αλλά και αρκετή επιφύλαξη.
Από το Σεπτέμβριο μπαίνω στο 4ο έτος και θεωρητικά στο τελευταίο έτος της φοίτησής μου. Αν και δεν καλοκατάλαβα πότε πέρασε τόσος καιρός κοντά 3 χρόνια από τότε που έφυγα για από το σπίτι μου για να πάω να σπουδάσω.. Σε μια σχολή που ο μέσος όρος φοίτησης πρέπει νομίζω να είναι τα 7 χρόνια, όταν μπήκα ήταν 6 ( κάναμε και εμείς) το να την τελειώσεις στα 4 είναι κατόρθωμα. Από όσο γνωρίζω το ρεκόρ ήταν μόνο 2 στους 200 που μπαίνουν κάθε χρόνο δηλ μόνο το 1% όσων μπαίνουν κάθε έτος τελειώνουν κανονικά.. Πάντως στη δική μας σχολή θα δεις πολλά τέτοια ρεκόρ, τα οποία βέβαια δε μας τιμάνε καθόλου.
Θυμάμαι όταν πρωτομπήκα στη σχολή τα όνειρα που είχα και το πως είχα ονειρευτεί την είσοδό μου στο πανεπιστήμιο.. Μπορώ να πω πως με το που πάτησα το πόδι μου για πρώτη φορά , την ημέρα της εγγραφής μου 25 Σεπτεμβρίου το 2005, απογοητεύτηκα από το χάλι που είδα και από το χάος που επικρατούσε. Θυμάμαι ότι είχα πει στον πατέρα μου ότι ήθελα να φύγω πίσω στο νησί..
Τελικά αποφάσισα να μείνω και να το παλέψω, στο κάτω κάτω τόσοι και τόσοι πέρασαν και τελείωσαν τη φοίτησή τους, τι το λιγότερο είχα εγώ;
Και έτσι άρχισε η ιστορία με το τμήμα φυσικής, τότε ήμουν ένα παιδί γεμάτο όνειρα και ελπίδα για το τι θα κάνω και το πόσο συναρπαστική θα είναι η φοίτησή μου και η μετέπειτα καταξίωσή μου ως φυσικός, τώρα λέω αμάν να τελειώσω να φύγω από εδώ γιατί δεν πάει άλλο... Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό στα δημόσια εκπαιδευτήρια, παίρνουν άτομα με όνειρα , φιλοδοξίες και κέφι για το μέλλον και τα βγάζουν με κομμένα τα φτερά χωρίς όρεξη και κέφι , απλά να βρουν , αν τα καταφέρουν μια δουλειά και μετά τι;
Δε θέλω να γενικεύω και συγχωρήστε με αν το κάνω , απλά ξέρω ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα και να βγαίνουν πολλοί περισσότεροι επιστήμονες και όχι μόνο στην αγορά εργασίας. Πάντως δε το μετανειώνω καθόλου που μπήκα στο Φυσικό , απλά θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στο μέλλον , στο κάτω κάτω στο χέρι μας είναι, ετσι?

Tuesday, August 5, 2008

Λήμνος summer 2008

Θυμάστε που σας έλεγα ότι θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από τις φετινές διακοπές στη Λήμνο; Τελικά επειδή δε μπορούσε να μου τις ανεβάσει όλες το blogspot τις έκανα βίντεο και να τα αποτελέσματα:


Μήπως να το ξανασκεφτείτε?????

DISTURBED

Στο παρελθόν είχα ξαναγράψει για τους Disturbed, ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα , αν όχι το πιο αγαπημένο μου. Νομίζω ότι είναι απλά φοβεροί , και τα κομμάτια τους είναι όλα ένα κι ένα. Κυκλοφόρησαν πρόσφατα καινούριο CD το Indestructible από το οποίο ξεχωρίζουν τα κομμάτια Criminal και Divide τα οποία μπορώ να πω πως τα έχω λιώσει με το να τα ακούω ξανά και ξανά..
Επειδή δε μπόρεσα να βρω το επίσημο videoclip σας παραθέτω ένα μικρό δείγμα:









Από άνθρωπος σε δέντρο

Σήμερα το πρωί χάζευα στο youtube , ώσπου έπεσα πάνω σε ένα βιντεάκι που με έκανε να απορήσω και να ξαφνιαστώ.
Πόσοι από εσάς ξέρατε ότι υπάρχει ασθένεια η οποία μετατρέπει τον ανθρώπινο ιστό σε ξύλο?
Ναι, δε κάνω πλάκα, υπάρχει μι α ασθένεια σύμφωνα με την οποία τα ανθρώπινα μέλη αντικαθίστανται από ξύλο, τουλ όσο μπόρεσα να καταλάβω..
Τελικά υπάρχουν πολλά τα οποία συμβαίνουν και δε μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη...

Ρίξτε μια ματιά:



Friday, August 1, 2008

BATMAN "The Dark knight"


Άσχετο , αλλά ήταν να μη πάρω φόρα... Πριν φύγω για διακοπές είδα το BATMAN "The Dark knight" και μπορώ να πω ότι απλά είναι ΤΑΙΝΙΑΡΑ και όποιος δε πάει να την δει χάνει..
Τελικά ίσως ο νεκρός να το αξίζει όσο κανένας άλλος το όσκαρ , αν και πλέον είναι αργά..
Πάντως για να επανέλθω στην ταινία, μπορώ να πω χωρίς δισταγμό ότι ίσως είναι από τα καλύτερα BATMAN που είδα ποτέ.Και τα έχω δεί όλα..
Και τί δεν είχε, υπόθεση,πλοκή, ερμηνείες, δράδη, γκατζετάκια ( ειδικά εκεί που ο ΜΠΑΤΜΑΝ έβλεπε με την όραση της νυχτερίδας ήταν όλα τα λεφτά] ανατροπές καιότι άλλο θες από μια ταινία που θες να απολαύσεις...
Όσοι δε προλάβατε τρέξτε να την δείτε...

Διακοπές και επάνοδος 2008


Το ξέρω , το ξέρω.... Είμαι απαράδεκτος.. Ότι και να πείτε θα έχετε δίκιο , μιας και έχω εξαφανιστεί από το κόσμο. Αλλά τι να κάνω. Η χαρά μου με το ίντερνετ από το κινητό έληξε άδοξα μόλις ο μικρός μου αδερφός έπιασε στα χέρια του το εν λόγω τηλέφωνο. Ευτυχώς που έπιασα δουλειά ξανά στο πρακτορείο και μπορώ να επανέλθω και πάλι στα παλιά και γνώριμα λημέρια μου.. Ελπίζω μόνο να μη με ξεχάσατε...

Μόλις τελείωσαν οι διακοπές μου στη Λήμνο και άρχισα τη δουλειά..
Φέτος κατάφερα και πήρα μαζί μου και τους κολλητούς μου και μπορώ να πω , ότι ήταν οι πιο υπέροχες διακοπές της ζωής μου. Μια εβδομάδα αλωνίσαμε όλο το νησί και είδα ότι δεν είχα καταφέρει να δω τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής μου που μένω στο νησί.
Περιττό να σας πω ήδη ότι τα παιδιά αν και ερχόμενα με λίγο δισταγμό λάτρεψαν το νησί και ήθελαν να παρατείνουν τις διακοπές τους κι άλλο, αλλά ας όψονται τα εισιτήρια Καλά έλεγα εγώ ότι έπρεπε να σας τα είχα πάρει και να σας τα κάψω , αλλά μου την γλιτώσατε.... ;Ρ
Επειδή σήμερα είναι η πρώτη μέρα μου στη δουλειά , δεν έχω το pc μαζί μου για να σας δείξω μερικές φωτό με ότι είδαμε , αλλά αναμένεται update λίαν συντόμως, και τότε είναι που θα πάθετε πλάκα....
Παιδιά ευχαριστώ για αυτές τις αξέχαστες διακοπές!!!!

υ.γ. Αναμένεται νέα θεματολογία και ανανέωση στο blog από το απόγευμα κιόλας....